|

25 de ani de închisoare pentru o grupare care obţinea câştiguri ilegale de la jocuri electronice: Șmecherul de Apuseni, condamnat la 3 ani cu suspendare

O grupare specializată în infracţiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi ce administrează aparate mecanice destinate jocurilor de noroc a fost condamnată de Judecătoria Cîmpeni la un total de 25 de ani de închisoare. Printre aceştia se află şi Claudiu Iulian Popa, un veritabil şmecher de Apuseni.

Tânărul în vârstă de 28 de ani a primit 3 ani de închisoare pentru asociere la săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune şi utilizarea unor dispozitive ilegale pentru obţinerea de câştiguri la jocuri electronice de noroc. Deşi mai avea o condamnare cu suspendare de 6 luni, Judecătoria Cîmpeni a dispus suspendarea condiţionată şi a pedepsei de 3 ani.

Perioadă de încercare de 8 ani

Dosarul a fost trimis în judecată în septembrie 2011. Alături de Claudiu Popa au mai fost condamnaţi încă patru inculpaţi, membrii ai grupării care se ocupa cu înşelăciuni. Sentinţa a fost pronunţată la Judecătoria Câmpeni în 26 noiembrie 2012 şi poate fi contestată cu apel. Ceilalţi inculpaţi condamnaţi sunt Ionel Claudiu Rostaş, Dumitru Emanoil Pilea, Nicolae Deoancă şi Antonie Daniel Nyeste. Inculpaţii mai trebuie să plătească despăgubiri civile de 22.600 lei către două societăţi comerciale, precum şi cheltuieli judiciare către stat în valoare de 18.000 de lei. Din probele administrate în cadrul dosarului penal a rezultat că membrii grupării au operat pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, alterând memoriile mai multor jocuri de noroc, obţinând prin acest mod de operare, câştiguri nejustificate şi ilegale. Activitatea infracţională s-a desfăşurat în prima parte a anului 2011.

Claudiu Iulian Popa a primit 3 ani de închisoare pentru asocierea la săvârşirea de infracţiuni, 3 ani pentru înşelăciune, respectiv şase luni pentru utilizarea unor dispozitive ilegale destinate obţinerii de câştiguri la jocuri de noroc. Instanţa a dipsus condamnarea la sentinţa cea mai grea, de 3 ani de închisoare şi a dispus suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 8 ani. Condamnări similare au fost aplicate şi în cazul inculpaţilor Dumitru Emanoil Pilea şi Ionel Claudiu Rostaş. Antonie Daniel Nyeste a fost condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 3 ani şi 9 luni, în timp ce Nicolae Deoancă a primit tot 3 ani cu suspendare, doar că perioada de încercare a fost stabilită la 5 ani.

Trei luni în arest preventiv

Popa şi Rostaş au fost în arest preventiv în acest dosar aproximativ trei luni în perioada iulie – septembrie 2011, în timp ce Pilea a fost eliberat după două luni.

Claudiu Iulian Popa este fiul unui om de afaceri cu investiţii în domeniul turismului în comuna Albac. În ultimii ani a fost implicat în mai multe scandaluri, unele finalizate cu dosare penale. În iunie 2012 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri. În 2009, la o petrecere unde îşi sărbătoarea ziua de naştere cu interlopi din toată ţara, a avut loc un scandal soldat cu rănirea gravă a unui bărbat. Dosarul penal ce a urmat a determinat pronunţarea unor condamnări grele pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Minuta Judecătoriei Cîmpeni în cazul inculpatului Claudiu Iulian Popa:

„Condamnă pe inculpatul Popa Iulian Claudiu – la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 323 al.1 cod penal, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.215 al.2 cod penal cu aplicarea art.4 1 al.2 cod penal, la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 26 raportat la art. 25 lit. c din OUG 77/2009. Constată că infracţiunile săvârşite de către inculpate sunt concurente cu infracţiunea prev. de art. 321 al. 1 cod penal pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr.41/2012 pronunţată de către Judecătoria Cîmpeni, modificată prin decizia penală nr.741/5.06.2012 pronunţată de către Curtea de Apel Alba Iulia. Anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 6 luni închisoare aplicate inculpatului prin sentinţa penală nr. 41/2012 pronunţată de către Judecătoria Cîmpeni, modificată prin decizia penală nr. 741/5.06.2012 pronunţată de către Curtea de Apel Alba Iulia. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Popa Iulian Claudiu prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 6 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare. În temeiul art. 86/1 Cod penal şi art. 86/2 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicată inculpatului, stabilind un termen de încercare de 8 ani, începând cu data rămânerii definitive a acestei hotărâri”.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=59

Publicat de pe Dec 6 2012. Publicat in Breaking News, Dosare, Economie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent