|

Afaceristul braşovean Ovidiu Tition, condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune

Controversatul afacerist braşovean Ovidiu Tition a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa de 3 ani de închisoare, în regim de detenţie, pentru înşelăciune. Partea vătămată este o firmă din Craiova. Tition a administrat, în 2009, două societăţi din Alba: Miacarn SRL Mirăslău şi Oliver Invest SA Oiejdea.

Tition a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii februarie, intr-un alt dosar, de Tribunalul Braşov, pentru infracţiuni economice. Este acuzat că a emis 36 de file CEC şi două bilete la ordin, în valoarea de 306.512 lei fără a avea bani în conturi. Metoda este aproximativ aceeaşi aplicată şi în Alba. Utilizând patru societăţi comerciale de pe raza judeţului Braşov, pe care le controla prin intermediul concubinei şi a doi cunoscuţi, a achiziţionat mărfuri alimentare de mare rulaj (apă, lactate, mezeluri, brânzeturi), în valoare totală de 306.512 lei, pe care le-a achitat cu 36 file CEC şi 2 bilete la ordin emise în condiţii ilegale, fără a avea acoperire in disponibil bancar. Mărfurile achiziţionate erau valorificate ulterior în magazinul concubinei.

Controversatul afacerist s-a aflat în funcţii de conducere la două firme din Alba, cu obiect de activitate în domeniul prelucrării cărnii, în 2009. După plecarea acestuia din structurile de conducere ale firmelor Miacarn SRL Mirăslău şi Oliver Invest SA Oiejdea, societăţile au ajuns în insolvenţă, iar, ulterior, în faliment. Sentinţa de 3 ani de închsioare în regim de detenţie a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, iar parte vătămată în dosar este societatea Elisiria Comimpex SRL Craiova. Firma este creditor în procesul de faliment de la Oliver Invest SA. Sentinţa Judecătoriei poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Ovidiu Tition este inculpat în alte două dosare penale, care au ca parte vătămată tot firma din Craiova. Bărbatul a fost trimis în judecată, în 2012, la Judecătoria Aiud. Tititon este acuzat de înşelăciune, delapidare şi infracţiuni la legea cecului. Societatea Elisiria Comimpex SRL a avut relaţii de afaceri cu firma Alba Miacarn SRL Aiud.

Cinci ani de închisoare pentru şantaj

„Ţeparul” din Braşov a fost condamnat de Judecătoria Târgu Mureş la 5 ani de închisoare cu executare pentru şantaj. În acelaşi dosar, fostul partener de afaceri al lui Tition, revoluţionarul Dorin Lazăr Maior, a primit 7 ani de închisoare. Trei persoane au depus plângeri, în 2006, împotriva celor doi pentru şantaj. Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite bancare. Totul în scopul dobândirii, în mod nejustificat, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov şi alte două persoane. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Ovidiu Tition şi Dorin Lazăr Maior, în prezent duşmani declaraţi, au făcut afaceri şi la firma Oliver Invest SA. În urmă cu aproximativ un an de zile, la o conferinţă la PSD Alba, Lazăr Maior, proprietar al firmei Medical Trust SA, l-a acuzat pe Tition că i-a ascuns situaţia financiară a societăţii înainte de a decide să investească. În urma tranzacţiilor comerciale dintre cele două părţi, Medical Trust ar fi pierdut suma de peste 3 milioane de lei. Tition a respins acuzaţiile şi a aruncat întreaga vină asupra fostului său partener de afaceri.

Într-un alt dosar, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, definitiv, la începutul lunii februarie, atragerea răspunderii fostului administrator Ovidiu Tition, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei Miacarn SRL Mirăslău. Bărbatul trebuie să plătească suma de aproape 1,8 milioane de lei, În cele trei luni cât a administrat firma, în 2009, au fost înstrăinate mai multe bunuri, fără a exista documente contabile şi au fost scoase din conturile firmei mai multe sume de bani, utilizate în scop personal.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91065

Publicat de pe Mar 11 2013. Publicat in Breaking News, Faliment. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent