|

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu din Alba Iulia a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Avocatul din Baroul Hunedoara a primit bani de la un bărbat pentru a interveni la medici legiști în scopul obținerii unei alcoolemii favorabile acestuia într-un dosar penal în care era cercetat.

Înalta Curte de Casație a menținut, luni, 18 noiembrie, decizia Curții de Apel Alba Iulia, dar a schimbat încadrarea juridical din trafic de influență în formă continuată în trafic de influență în formă simplă.

Minuta sentinței de la Înalta Curte de Casație și Justiție: Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Albă Iulia şi de inculpatul Chebuţiu Radu Flaviu împotriva sentinţei penale nr.36 din 19 martie 2013 a Curţii de Apel Albă Iulia – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori. Casează, în parte, sentinţa penală atacată, numai în ceea ce priveşte greşită schimbare a încadrării juridice şi greşită obligare a inculpatului la restituirea sumelor către martorul denunţător Harciaga Marius şi, rejudecând: Schimbă încadrarea juridică a faptei săvârşită de inculpatul Chebuţiu Radu Flaviu din infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată în infracţiunea de trafic de influenţă în formă simplă. Condamnă pe inculpatul Chebuţiu Radu Flaviu la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. Suspendă condiţionat executarea pedepsei principale de 2 ani şi 6 luni închisoare pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni. Deduce din pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoarea durata reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului începând cu dată de 11.09.2012 şi până în dată de 17.09.2012. Dispune restituirea către denunţătorul Hârciagă Marius a sumelor de 6.000 lei şi 1.100 euro. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 18 noiembrie 2013.

Avocatul a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia. Radu Chebuţiu a fost arestat preventiv timp de 5 zile în septembrie 2012 Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2012, inculpatul Chebuţiu Radu Flaviu, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, a pretins şi primit de la un denunţător sumele de 6.000 lei şi 1.100 euro. În schimbul banilor avocatul trebuia să intervină pe lângă funcţionari din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba şi Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, pentru a obţine un rezultat al analizei toxicologice a alcoolemiei favorabil denunţătorului. Acest document medico – legal îi era necesar denunţătorului pentru a nu fi trimis în judecată pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală. Denunțătorul a fost condamnat în septembrie 2012 la 8 luni de închisoare cu suspendare.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91805

Publicat de pe Noi 20 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Avocatul Radu Flaviu Chebuțiu, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență”

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent