|

Bărbat din Sibiu, autor al unei tâlhării la Valea Lungă, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

Un bărbat de 28 de ani din Sibiu a fost condamnat definitiv de instanțele din Alba la un total de 11 ani de închisoare, din care va efectua 6 ani. Moldovan Ioan Florin din Micăsasa a furat cu forţa un autoturism cu care proprietarul efectua curse în regim de taxi în Blaj. ,Infracţiunile au avut loc în 23 decembrie 2012.

Bărbatul a fost prins şi reţinut de poliţişti, iar Judecătoria Blaj şi, ulterior, Tribunalul Alba au decis arestarea preventivă. Bărbatul a fost judecat pentru tâlhărie, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuzul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei. Moldovan Ioan Florin a primit 6 ani de închisoare pentru tâlhărie, 2 ani pentru conducere fără permis și 3 ani de închisoare pentru a treia infracțiune. Judecătoria Blaj și ulterior, în 1 otombrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia au stabilit că pedeapsa cea mai mare va fi executată în final de inculpat. Bărbatul este n arest preventiv de la momentul reținerii, în decembrie 2012.

Inculpatul era însoțit de două femei la momentul faptelor. Acesta i-a solicitat victimei să efectueze o cursă în regim taxi pe ruta Blaj – Micăsasa, judeţul Sibiu. Când au ajuns pe strada Gării din comuna Valea Lungă, Moldovan Ioan Florin i-a cerut taximetristului să oprească iar sub ameninţarea cu moartea şi folosirea forţei fizice i-a luat cheile mașinii şi l-a împins afară din aceasta, după care s-a urcat la volan şi a plecat spre judeţul Sibiu, pe DN 14 B.
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Lungă au pornit în urmărirea acestuia și au 5 au identificat principalul suspect şi autoturismul taxi, la intrarea în localitatea Micăsasa din judeţul Sibiu în afara părţii carosabile.
La intrarea în localitatea Micăsasa, datorită neatenţiei în efectuarea unei manevre de întoarcere, suspectul a intrat cu autoturismul în şanţul drumului, avariindu-l uşor, unde a şi fost prins de poliţişti care l-au imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Blaj pentru cercetări. Cele două femei nu au fost găsite în autoturism dar au fost identificate ulterior pe raza oraşului Copşa Mică.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91686

Publicat de pe Oct 4 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent