|

Bărbat implicat în crima de la Găbud, condamnat la 5 ani de închisoare după ce a recunoscut fapta

Un bărbat din Luduş acuzat de tentativă de omor în Alba a recunoscut fapta şi a primit 5 ani de închisoare. Trifan Potra, de 45 de ani, a participat la o agresiune alături de trei fraţi ai săi în urma căreia un bătrân de 74 de ani din satul Găbud a decedat.

Fapta a avut loc la începutul lunii ianuarie 2013. Ceilalţi trei inculpaţi judecaţi sunt Strugurel Potra, de 31 de ani, Antonius Augustin Potra, de 33 de ani şi Gabriel Potra, de 37 de ani. Aceştia nu au recunoscut şi sunt acuzaţi de omor deosebit de grav, pentru care riscă până la 25 de ani de închisoare. Victima agresorilor este un bătrân din satul Găbud, comuna Noşlac.

“Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30, cei patru inculpaţi, după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.  Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci şi un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei. În acest timp, victima a ieşit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinţei, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-şi asigura scăparea, cei patru autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba făcut public la momentul identificării şi arestării inculpaţilor.

Bătrânul lovit, Alexandru Moldovan, de 74 de ani, a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud iar în urmare complicaţiilor apărute a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În 11 ianuarie 2013 a decedat.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=91318

Publicat de pe 17 Apr 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace