|

Bărbatul din Zlatna care a vândut pietre în loc de aur va sta 6 ani la închisoare. Dorel Vîrciu a înşelat un stomatolog cu 290.000 de lei

Bărbatul din Zlatna judecat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave după ce a dat o ţeapă de 290.000 de lei unui medic stomatolog va sta 6 ani la închisoare. Dorel Vîrciu a vândut 3,5 kilograme de pietre la preţul cantităţii în aur. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis, la sfârşitul săptămânii trecute, recursul inculpatului şi au micşorat pedeapsa de la 10 ani, cât a decis Tribunalul Hunedoara şi Curtea de Apel Alba Iulia, la 6 ani de închisoare.

 “Admite recursul declarat de inculpatul Vîrciu Dorel împotriva deciziei penale nr. 135/A din 15 noiembrie 2012 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia Penală. Casează în parte decizia penală atacata şi sentinţa penală nr. 184 din 14 septembrie 2012 pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia Penală şi rejudecând reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului pentru savârşirea infracţiunii prevazute de art. 215 alin. 1 şi 5 din Codul penal cu aplicarea art. 74 alin. 2 Cod penal, de la 10 ani la 6 ani. Menţine celelalte dispoziţii ale ambelor hotarâri. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de partea civilă Bara Nicolae Adrian împotriva aceleiasi decizii. Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului Vîrciu Dorel, timpul reţinerii şi arestării preventive de la 27 noiembrie 2011 la 11 aprilie 2013. Definitivă”, se afirmă în minuta sentinţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Infracţiunea a avut loc în noiembrie 2012. Inculpatul a reuşit să înşele un medic stomatolog din Roşia Montană, care vroia să investească banii obţinuţi din vânzarea unor terenuri în aur. A dat peste Dorel Vîrciu, care i-a vândut pietre în loc de metalul preţios.

Fals crescător de oi

Dorel Vîrciu avea datorii mari atât prin firma sa cât şi personal. A aflat în 18 noiembrie 2011 că Nicolae Bara a vândut mai multe terenuri în Roşia Montană şi vrea să schimbe banii în aur. În aceeaşi zi l-a sunat pe medicul veterinar, căruia i s-a prezentat cu numele „Marius” şi i-a propus o întâlnire importantă. Victima a dorit să se întâlnească imediat, însă apelantul l-a refuzat explicându-i că deţine „ceva galben de la Roşia Montană” şi trebuie să evite locurile publice, ca să nu fie recunoscut. S-au întâlnit în aceeaşi zi seara pe centura oraşului Abrud.

Vîrciu s-a prezentat ca fiind un crescător de oi din localitatea Stănija – Hunedoara şi i-a spus că deţine pentru vânzare 2.400 grame de aur de 16 carate, iar o altă persoană are 830 grame aur de 20 de carate la preţul de 80 lei/gram. Stomatologul a primit şi o mostră de aur pentru care a plătit 2.500 de lei şi pe care urma să o ducă la un laborator din Timişoara pentru a-i verifica autenticitatea şi calitatea. Cei doi s-au întâlnit din nou în 24 noiembrie, când Dorel Vîrciu i-a solicitat medicului suma de 3.000 de lei pe motiv că trebuie să cumpere nişte oi. Au stabilit ca predarea aurului să aibă loc în ziua următoare. Nicolae Bara a fost de acord, chiar daca nu primise rezultatul analizei de laborator. Au stabilit să se întâlnească, seara, în Hunedoara.

Scenariu de film

„În localitatea Stănija, în apropierea intersecţiei cu drumul ce duce spre După-Piatră, partea vătămată l-a observat pe inculpat, care se deplasa grăbit, la pas. Inculpatul a urcat în maşina acestuia, i-a explicat că se fereşte de vecini şi i-a cerut să îi arate banii. Victima a deschis cutia în care se aflau banii, inculpatul a examinat conţinutul cutiei la lumina unei lanterne pe care o deţinea, i-a spus că aurul este ascuns într-o claie cu fân din apropiere, apoi l-a rugat să îl aştepte în maşină, până când aduce recipientele cu aur. Inculpatul a revenit în scurt timp, s-a îndreptat spre portiera părţii vătămate, care a coborât geamul, i-a spus că l-au observat vecinii şi trebuie să se grăbească. În acelaşi timp a aruncat în maşină pe geamul coborât al portierei două recipiente din plastic sigilate cu bandă scotch, a luat cutia cu bani, pe care partea vătămată o ţinea pe volan şi s-a îndepărtat în fugă. Verificând conţinutul recipientelor, victima a constatat că în ele se află pietre învelite în staniol”, astfel este descris momentul schimbului celor 3,5 kilograme de pietre cu suma de 290.000 de lei, în rechizitoriu.

Victima a mers direct la poliţie şi a depus plângere. Bărbatul a fost identificat în scurt timp. La percheziţia de la domiciliul din Zlatna s-a descoperit suma de 20.000 de lei. Dorel Vîrciu mai are o condamnare de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91288

Publicat de pe Apr 15 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Bărbatul din Zlatna care a vândut pietre în loc de aur va sta 6 ani la închisoare. Dorel Vîrciu a înşelat un stomatolog cu 290.000 de lei”

  1. nu poate sa i se deduca din pedeapsa perioada din nov 2011 si pana acum, iar dupa aceea sa scrieti ca infractiunea a avut loc in nov2012!!!

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent