|

Bunuri evaluate la 4 milioane de euro din patrimoniul unor firme ale miliardarului Dorel Tamaş scoase la vânzare de lichidator

Fosta fabrica de carne

Lichidatorii firmelor miliardarului Dorel Tamaş continuă procedurile de vânzare a proprietăţilor pentru a recupera din datoriile către creditori. Mai multe proprietăţi ale societăţii comerciale Lider Prodcarn SRL Alba Iulia sunt scoase la vânzare pentru aproximativ 17 milioane de lei. O parte din bunuri sunt vândute în bloc cu proprietăţi ale societăţii Ardeleana SA.

Miliardarul din Alba Iulia este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă din luna mai 2011. Este trimis în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia pentru infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii îl acuză că a vândut ilegal hotelul Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de două milioane de euro.

Lider Prodcarn SRL Alba Iulia este în faliment de la sfârşitul anului 2012. Societatea a avut activitate în domeniul producţiei şi conservării cărnii. A funcţionat până la începutul anului 2009, când a fost demarată procedura insolvenţei, iar în noiembrrie 2011 a intrat în faliment.

Un număr de 83 de creditori au de recuperat aproximativ 13 milioane de lei de la Lider Prodcarn SRL. Creditorii cei mai importanţi sunt Direcţia Generală de Finanţe Publice Alba, bănci comerciale, furnizori de servicii, parteneri de afaceri şi alte instituţii. Creditorul principal, DGFP Alba, este înscris pe tabloul creanţelor cu aproximativ 4 milioane de lei. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este prezent în rândul creditorilor cu suma de 2 milioane de lei, iar societatea Premium Leasing ar trebui să primească 860.000 de lei. Firma care a furnizat utilajele pentru activitatea fabricii de carne, SC Di-Co Total SRL, este înscrisă, de asemenea, cu o sumă importantă, cifrată la 1,6 milioane lei.

Trei milioane de lei pentru fosta fabrică de carne

Cea mai mare sumă, de aproximativ 13 milioane de lei, este solicitată de lichidator pentru un ansamblu de proprietăţi amplasate pe strada Morii din Alba Iulia, unde a fost centrul afacerilor derulate de Dorel Tamaş. Este vorba despre un teren de 2.922 mp cu hală de producţie, spaţii de depozitare şi dependinţe, respectiv o a doua proprietate de 2.862 mp. Se încearcă o vânzare în bloc cu imobilele aparţinând altor două firme ale miliardarului: SC Ardeleana SA şi SC Helia Epsilon SRL.

Fosta unitate de prelucrare a cărnii situata în Alba Iulia, strada Livezii, compusă din teren în suprafaţă de 3.800 mp şi cladire având suprafaţa construită de 3.382 mp, este scoasă la licitaţie pentru 3,4 milioane de lei. Lichidatorul mai vinde parcele de teren aparţinând firmei Lider Prodcarn, situate în Alba Iulia şi comuna Sîntimbru, pentru aproximativ 200.000 de lei. În total, se solicită suma de circa 17 milioane de lei, fără TVA, respectiv aproape 4 milioane de euro. Primele licitaţii au avut loc în 12 aprilie.

Celelate două mari firme ale miliardarului aflate în faliment sunt Ardeleana SA şi Cristian Prodimpex SA. Datoriile Ardeleana SA sunt în valoare de 57,6 milioane de lei (aproximativ 13,4 milioane de euro), în timp ce Cristian Prodimpex SRL are restanţe financiare de 5,2 milioane de lei (1,2 milioane de euro). Din patrimonial Ardeleana face parte şi clădirea fostului Hotel Continental din Cluj-Napoca, propusă la vânzare prin licitaţie pentru suma de 5,5 milioane de euro.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91336

Publicat de pe Apr 20 2013. Publicat in Breaking News, Economie, Faliment. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent