|

Fostul şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Alba, Emil Stanciu, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru corupţie

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat o sentinţă de condamnare în dosarul fostului şef al Serviciului Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba, Emil Stanciu. Inculpatul a primit 1 an de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Sentinţa a fost pronunţată marţi, 30 aprilie, şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Emil Stanciu este judecat pentru că a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută. Acuzaţia oficială a procurorilor DNA Alba Iulia este de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană – ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiilor sau însărcinării sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Emil Stanciu a fost trimis în judecată în martie 2012

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2003 – octombrie 2011, inculpatul Stanciu Emil, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, a încălcat interdicţiile prevăzute în Statutul poliţistului şi s-a implicat în activitatea comercială a două societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transporturilor rutiere de marfă interne şi internaţionale care erau reprezentate în drept de soţia şi fratele său.

Astfel, inculpatul a efectuat acte de comerţ în numele SC Emy Trans SRL Alba Iulia şi SC Emy Trans Plus SRL Alba Iulia, având drept de semnătură autorizată unică pe conturile societăţilor, a semnat facturi, a negociat şi a încheiat contracte comerciale de transport şi a controlat efectiv activitatea acestor firme prin lărgirea portofoliului de clienţi. Infracţiunea de care este acuzat Emil Stanciu este pedepistă de Legea 28/2000, privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu închisoare de la 1 la 5 ani.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=91357

Publicat de pe 30 Apr 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Penal, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace