|

Condamnări într-un dosar de trafic de droguri: închisoare cu executare pentru traficanţi, pedepse cu suspendare pentru consumatori

Trei tineri din zona localităţilor Pianu şi Sebeş au fost condamnaţi la închisoare cu executare de Tribunalul Alba pentru trafic de droguri de risc. Alţi cinci inculpaţi au recunoscut faptele şi au primit primit pedepse cu suspendare pentru deţinere şi consum de droguri

Sentinţa a fost pronunţată luni, 8 aprilie 2013. Cei opt tineri locuiesc în comuna Pianu şi în oraşul Sebeş. Liderii traficanţilor sunt Nicolae Ciucur şi Florin Ştefan Dogaru. Ciucur a primit 2 ani de închisoare pentru cultivarea, oferirea şi punere în vânzare de droguri de risc fără drept şi deţinere de droguri de risc (canabis) fără drept, pentru consum propriu, în timp ce Dogaru a fost condamnat, pentru aceleaşi infracţiuni, la 1 an şi 6 luni, tot cu executare. Tribunalul Alba a mai decis menţinerea în arest preventiv a celor doi inculpaţi, reţinuţi în luna februarie.

Al treilea tânăr condamnat cu executare este Radu Drăgan, care ar urma să stea după gratii 3 ani şi 6 luni, după ce a recunoscut faptele. Aceste este acuzat, pe lângă infracţiunile menţionate, şi de trafic de marihuana. Valerian Păcurar, Remus Cezar Uivari, Adrian Tiberiu Herlea, Daniel Cristea şi Daniel Dumitru au recunoscut, de asemenea, faptele şi au primit pedepse de câte 3 luni de închisoare cu suspendare pentru deţinere şi consum de droguri de risc.

Gruparea a fost destructurată în luna februarie. La percheziţiile efectuate atunci, poliţiştii de la Brigada de Criminalitate Organizată Alba Iulia au găsit o cantitate de 200 de grame de droguri. Clienţii traficanţilor erau tineri şi elevi din Sebeş şi localităţile învecinate.

Florin Ştefan Dogaru a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar de trafic de droguri, alături de 11 inculpaţi. A recunoscut faptele şi a primit o pedeapsă la închisoare cu suspendare. Dosarul mai are o ultimă cale de atac, recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=91265

Publicat de pe 10 Apr 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace