|

Criminalii bătrânului din Găbud sunt patru fraţi din Luduş. Trei au condamnări pentru viol şi furt

Autorii crimei din satul Găbud sunt patru fraţi de etnie romă din Luduş. Trei au fost condamnaţi în trecut pentru viol şi furt. Unul dintre criminali a părăsit închisoarea în urmă cu aproape doi ani.

Strugurel Potra, de 31 de ani, Trifan Potra, de 45 de ani, Antonius Augustin Potra, de 33 de ani şi Gabriel Potra, de 37 de ani au fost reţinuţi de procurori în cazul omorului asupra lui Alexandru Moldovan din satul Găbud.

Antonius Augustin Potra a fost condamnat în martie 2010 la 4 ani de închisoare cu executare pentru viol. A fost eliberat condiţionat în mai 2012. În 2006, a mai fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat.

Trifan Potra a fost condamnat, tot în anul 2006, la 2 ani de închisoare cu executare, tot pentru furt calificat. Şi Gabriel Potra are o condamnare pentru o infracţiune similară. Învinuiţii sunt prezentaţi miercuri Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Infracţiunea a avur loc în noaptea de 06/07 ianuarie 2013. Cei 4 bărbaţi au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.  Ajungând în sat au intrat în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci şi un cazan din cupru dintr-o dependinţă.

Victima a ieşit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinţei, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-şi asigura scăparea, cei 4 autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave. Alexandru Moldovan a fost transportat la Spitalul Municipal Aiud iar în urmare complicaţiilor apărute a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar la data de 11 ianuarie 2013 a decedat.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=90668

Publicat de pe 23 Ian 2013. Publicat in Breaking News, Dezvăluiri, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Criminalii bătrânului din Găbud sunt patru fraţi din Luduş. Trei au condamnări pentru viol şi furt”

  1. la galeră cu ei pe viață,nu pe 10 ani, și după aia eliberați pentru bună purtare,dinte pentru dinte fără milă.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace