|

Criminalii bătrânului din Găbud vor sta mulți ani după gratii: pedepse de 17 și 15 ani de închisoare

Doi barbați de etnie romă au fost condamnați de Tribunalul Alba la 15 ani, respectiv 17 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav. Cei doi au bătut un bătrân din satul Găbud, comuna Noșlac, care a murit la spital. Crima a avut loc în ianuarie 2013.

Sentința Tribunalului a fost pronunțată luni, 9 septembrie. Potra Antonius Augustin (34 ani) a primit 17 ani de închisoare iar Potra Gabriel a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Instanța a mai dispus și acordarea de despăgubiri civile către partea vătămată, soția victimei. Cei doi inculpați pot contesta condamnările la Curtea de Apel Alba Iulia.

Agresiunea a avut loc în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30. Cei patru inculpaţi, după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri. Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci şi un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei. În acest timp, victima a ieşit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinţei, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-şi asigura scăparea, cei patru autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave.

Bătrânul lovit, Alexandru Moldovan, de 74 de ani, a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud iar în urmare complicaţiilor apărute a fost transferat hla Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În 11 ianuarie 2013 a decedat. Alți doi inculpați care au participat la infracțiune, și Potra Trifan de 45 de ani, au fost judecați în dosare separate și au primit condamnări cu suspendare. Potra Strugurel, de 31 de ani, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Bărbatul a recunoscut săvârşirea faptelor, iar instanţa de judecată a admis cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei din tâlhărie în furt, el fiind judecat şi pentru violare de domiciliu. Potra Trifan, de 45 de ani, este condamnat în apel la 3 ani de închisoare cu executare. A recunoscut faptele, iar instanţa a schimbat şi în cazul acestuia încadrarea juridică: din lovituri cauzatoare de moarte, în furt calificat.  În toate cele trei dosare sentința definitive va fi pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91610

Publicat de pe Sep 11 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Penal, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent