|

Ucigașii unei femei din Zlatna rămân condamnați la pedepse de 13 ani și 15 ani de închisoare

Bărbații din Zlatna judecați pentru omor calificat după ce au violat și ucis o bătrână de 80 de ani rămân cu pedepsele de 15 ani, respectiv 13 ani de închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelurile formulate de inculpații Mierea Raul Grigore şi Stoica Sorin Ioan, la sentința pronunțată de Tribunalul Alba.

Cei doi barbați de etnie romă au fost condamnaţi la un total de 28 de ani de închisoare. Mierea Raul Grigore şi Stoica Sorin Ioan au ucis o bătrână de 80 de ani din Zlatna. Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința Tribunalului în 8 octombrie 2013. Mierea Raul Grigore a primit 15 ani de închisoare, iar Stoica Sorin Ioan a fost condamnat la 13 ani după gratii. Inculpaţii şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată. Aceştia  au cerut să li se judece cauza potrivit procedurii simplificate reglementate de art. 320 ind.1 C.p.p., urmând a fi avute în vedere exclusiv probele administrate la urmărirea penală.

Prin hotărârea pronunţată, s-a hotărât următoarele:

– condamnarea inculpatului Stoica Sorin Ioan la pedeapsa de 13 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 64 lit. a teza II şi lit b Cod penal ( dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a  ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat)  ,

– condamnarea inculpatului Mierea Raul Grigore la pedeapsa de 15 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 64 lit. a teza II şi lit b Cod penal. Inculpatul Mierea Raul Grigore a mai fost condamnat în anul 2010 pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat de Judecătoria Alba Iulia, la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare. Instanța a revocat liberarea condiţionată privind restul de pedeapsă  rămas  neexecutat,  inculpatul urmând să execute în final pedeapsa de 15 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 lit a teza II, lit b  Cod Penal. Hotărârea Curții de Apel mai poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Faptele de care sunt acuzaţi cei doi bărbaţi a avut loc în noaptea de ½ iunie 2013. ”Poliţia Oraşului Zlatna a fost sesizată de către un bărbat din Zlatna, cu privire la faptul că a găsit-o pe mătuşa sa decedată în patul din locuinţa personală.  Întrucât din primele cercetări desfăşurate de poliţişti s-a constatat pe cadavru urme de violenţă, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, (Serviciile de Investigaţii Criminale şi Criminalistic) şi ai Poliţiei oraşului Zlatna împreună cu medicul legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Cu ocazia efectuării necropsiei cadavrului s-a stabilit faptul că moartea victimei de 80 de ani din Zlatna, a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, consecinţa unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi leziuni în zona vulvo-rectală produse în urma unor raporturi sexuale vaginale şi anale”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba de la momentul crimei. Criminalii au fost identificaţi rapid, au fost reţinuţi și arestaţi preventiv.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91712

Publicat de pe Oct 14 2013. Publicat in Breaking News, Justiție. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent