|

Cum a scăpat dinamovistul Cristi Borcea de datoriile fabricii de mezeluri din Zlatna: a transferat părţile sociale unor cetăţeni irakieni

Firma Crimbo Prod Carn SRL Zlatna, ce a aparţinut fostului acţionar de la Dinamo Bucureşti Cristi Borcea, este în faliment din 2010. Fabrica de mezeluri este, în prezent, scoasă la vânzare pentru aproximativ 60.000 de euro. Borcea a scăpat de datorii de 600.000 de euro prin cedarea părţilor sociale unor cetăţeni din Irak.

Proprietarii fabricii din Zlatna au fost Cristi Borcea, în parteneriat cu actualul antrenor de la Dinamo, Cornel Ţălnar. Cei doi au înfiinţat şi administrat societatea prin intermediul unor persoane interpuse din Alba Iulia. Oraşul Zlatna era la vremea respectivă parte a zonei defavorizate Apuseni. Investitorii care deschideau o afacere beneficiau de scutiri importante la impozite din partea statului.

Pe lângă fabrica de mezeluri, Borcea (foto) a deschis la Zlatna şi o fabrică de îmbuteliere a gazului, Crimbo Gas SRL. Această afacere s-a dovedit mai profitabilă, dar a fost vândută companiei olandeze SHV Gas Olanda.

Între 2002 şi 2006 firma a obţinut profit şi a avut cifre de afaceri de peste 1 – 2 milioane de euro pe an. În 2008, societatea a avut pierderi de 11,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei. În 2009 a intrat în insolvenţă, iar în prima parte a anului 2010 s-a pronunţat falimentul. Bilanţul contabil pe anul 2011 arată o datorie de 2,8 milioane de lei, adică aproximativ 600.000 de euro. Cea mai mare parte a sumei reprezintă datorii la bugetul de stat şi la o bancă comercială, în contul unui credit. Dacă va fi vândută, clădirea ar acoperi doar 10 la sută din totalul datoriilor.

Trei rânduri de asociaţi irakieni

Borcea a scăpat de problemele firmei prin transferul acţiunilor pe numele unor cetăţeni irakieni. Chiar înainte de momentul intrării în insolvenţă, părţile sociale au fost transferate către două persoane fizice de origine irakiana, Hussein H. Hassan şi Amaar A. Ghanam. Ulterior s-au mai operat două schimbări ale asociaţilor. În prezent, părţile sociale sunt deţinute de Haydar R. Hassan (75%) şi Feisal Omar (25%), doi irakieni de 27, respectiv 25 ani. Lichidatorul Crimbo Prod Carn a depus o plângere penală pentru că administratorul irakian nu a predat actele firmei.

“Administratorul judiciar a trimis notificarea deschiderii procedurii insolvenţei  către administratorul statutar al SC Crimbo Prod Carn SRL, d-l Feisal Omar, de la data deschiderii procedurii, la sediul înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului Alba, şi anume Irak, loc. Mosul, str. Zohor, nr. 615. Plicul conţinând respectiva notificare către administratorul statutar al societăţii s-a întors la expeditor. În aceste condiţii administratorul judiciar al SC Crimbo Prod Carn SRL a formulat împotriva fostului administrator d-l Feisal Omar o plângerea penală în conformitate cu prevederile art. 147 al Legii nr. 85/2006”, se afirmă într-un raport întocmit de lichidator, Casa de Insolvenţă Transilvania.

Procesul de faliment de derulează la Tribunalul Alba. Următorul termen va avea loc în 4 februarie 2013 până când administratorul judiciar trebuie să continue demersurile de vânzare a bunurilor debitoarei.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90600

Publicat de pe Ian 15 2013. Publicat in Breaking News, Economie, Faliment. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent