|

Curtea de Apel Alba Iulia: închisoare cu suspendare pentru complicele pilotului de raliuri Valentin Banciu

Pilotul Valentin Banciu

Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea la 2 ani de închisoare cu suspendare a complicelui pilotului de raliuri Valentin Banciu. Ioan Huciu a recunoscut infracțiunea de complicitate la luare de mită și a beneficiat, astfel, de reducerea pedepsei cu o treime.

Soluția a fost pronunțată în 19 septembrie 2013 și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație șiu Justiție. Ioan Huciu și Valentin Banciu au fost trimiși în jduecată în 18 septembrie 2013. Banciu este acuzat de conflict de interese și luare de mită, iar Huciu de complicitate la luare de mită. ”Condamnă inc. Huciu Ioan la 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drept. prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C. pen. pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În baza art. 81, art. 82 C. pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare”, se afirmă în minuta instanței de judecată.

”În calitatea sa de angajat la R.A.R. Hunedoara inculpatul Banciu Valentin Ioan avea atribuţii de a verifica starea tehnică a autovehiculelor, iar atunci când constata nereguli sau defecţiuni îndruma posesorii autovehiculelor să remedieze aceste defecţiuni la Service-ul administrat de soţia sa, indicându-le acestora să ia legătura cu înv. Huciu Ilie – angajat la Service. Contra unei sume de bani indicată de inculpatul Banciu Valentin Ioan, Huciu Ilie încasa banii fără să efectueze lucrările de remediere după care posesorii autovehiculelor se prezentau din nou la R.A.R. la inculpatul Banciu Valentin Ioan, unde acesta le elibera avizul necesar din punct de vedere tehnic. Toate sumele de bani încasate de Huciu Ilie erau predate ulterior inculpatului Banciu Valentin Ioan”, se afirmă într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Pilotul Valentin Banciu este în arest preventiv din 25 iulie. Potrivit Parchetului, inculpatul Banciu Valentin Ioan, este angajat la R.A.R. Hunedoara în funcţia de inginer. În acelaşi timp, acesta deţine un service auto – care funcţionează la domiciliul său din municipiul Hunedoara, administrat de soţia sa.

Activităţile ilegale de care este acuzat pilotul au avut loc, potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2013. Valentin Banciu are 49 de ani, este de profesie inginer, fiind considerat unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România. El a debutat în competiţii 1994, la Braşov, iar de atunci a adunat peste 100 de participări, completându-şi palmaresul cu numeroase trofee, inclusiv cu cel de campion.

 

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91644

Publicat de pe Sep 23 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent