|

Decizie la Curtea de Apel: 17 membrii ai grupării din Cugir judecată pentru tentativă de omor, puşi în libertate

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât joi, 31 ianuarie, punerea în libertate a 17 persoane din gruparea celor 28 de inculpaţi din Cugir, judecată pentru tentativă de omor. Bărbaţii au părăsit Penitenciarul Aiud după aproape doi ani de arest preventiv.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul formulat de membrii grupării şi a dispus înlocuirea arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Inculpaţii eliberaţi la Curtea de Apel sunt: Cucu Alexandru Gabriel zis Bibanu, Lascu Nicolae zis Bebe, Lascu Gheorghe zis Românu, Bacrău Dorin Florin zis Gheza, Niţu Cristian Gheorghe zis Livosu, Nistor Florin zis Ţonţo, Chiaburu Florin Sebastian, Bacrău Lucian Sergiu, Sibişan Viorel Zis Relucu, Sibişan Constantin Zis Tică, Sibişan Viorel Zis Siba, Coca Dorin Ilie,  Cheţa Călin Andrei, Badea Ciprian Constantin, Cristea Mircea, Badea Alexandru Marin, Cristea Gabriel zis Cazacu.

În septembrie 2012 au fost eliberaţi alţi trei inculpaţi acuzaţi de complicitate la tentativă de omor: Cosmin Pienar senior, Cosmin Pienar junior şi Cosmin Vîjdea. De asemenea, Coca Dorin a fost cercetat şi judecat de la început în stare de libertate. Au mai rămas în arest preventiv Roznovăţ Gabriel Alin, Matei Cristian Vasile, Sabău Vasile, Coca Robert Adrian şi Moldovan Mihai. Doi dintre membrii grupării (Vaşarhelean Graţian Ioan, Ponivescu Anton Flaviu zis Mami) sunt căutaţi în continuare cu mandat de arest în lipsă.

Bărbaţii sunt judecaţi la Tribunalul Alba, din august 2011, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Dosarul este rezultatul unui scandal ce a avut loc în 25 aprilie 2011 la discoteca Wake Up din Cugir. Doi oameni de ordine au fost bătuţi de membrii grupării. Unul dintre aceştia a fost internat în stare gravă la un spital din Cluj-Napoca. Cea mai mare parte a inculpaţilor a ajuns în arest în mai 2011. Alţii au ajuns după gratii ulterior, pe măsură ce au fost prinşi.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90804

Publicat de pe Feb 2 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Penal, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent