|

Dosarul grupării „Mailat“, specializată în trafic de droguri din Franța, rămâne la Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia va continua să judece un dosar de trafic de droguri şi trafic de persoane cu trei inculpați din Alba. Liderul grupării de traficanţi, Pavel Ovidiu Mailat, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. ÎCCJ a admis un recurs al DIICOT la decizia Curții de Apel privind rejudecarea dosarului pe fond.

În 30 aprilie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a decis desființarea sentinței pe fond și trimiterea cauzei pentru rejudecare la Tribunalul Alba. DIICOT a formulat recurs care s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a decis în 4 octombrie 2013 continuarea judecătorii apelurilor. ”Admite recursul declarat de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva deciziei penale nr. 83/A din 30 aprilie 2013 a Curții de Apel Alba Iulia, Secția Penală și pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpații Mailat Pavel Ovidiu, Mailat Pavel și Mailat Aneta. Caseaza decizia penală atacată și trimite cauza pentru continuarea judecării apelurilor la Curtea de Apel Alba Iulia. Menține starea de arest a inculpatului Mailat Pavel Ovidiu. Onorariile apărătorilor desemnați din oficiu, în sume de câte 200 lei, se vor plăti din fondul Ministerului Justiției”, se afirmă în minuta de la ÎCCJ.

Inculpatul condamnat la 10 ani de închisoare a fost liderul unei grupări specializată în trafic de droguri şi trafic de persoane pe ruta România – Franţa. Ceilalți doi inculpaţi judecaţi în dosar, Pavel Mailat şi Aneta Mailat, au primit pedepse de câte 2 ani de închisoare cu suspendare, la instanța de fond. Pavel Ovidiu Mailat este în arest preventiv din august 2012, respectiv de la momentul la care a fost destructurată gruparea infracţională. În sarcina lui acestuia s-au reţinut mai multe infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri. De asemenea, în dosar mai există şi acuzaţiile de introducere ilegală de arme letale în ţară. Procurorii susţin că membrii grupării au dus în străinătate un număr de şase tinere, din care una minoră, pentru a practica prostituţia. Erau “traficate” pentru a practica prostituţia în Italia, Spania şi Franţa.

Anchetatorii au interceptat două colete care conţineau droguri, trimise din Franţa prin intermediul unor firme de transport. În colete au fost descoperită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină. La percheziţii, poliţiştii au descoperit 10.000 de euro la domiciliile membrilor grupării. Alţi trei inculpaţi trimişi în judecată în acelaşi dosar au recunoscut faptele şi au fost judecaţi într-o altă cauză. Andrei Simion, Ioana Maria Oprincean, Alexandra Elena Susac au primit fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91701

Publicat de pe Oct 10 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent