|

Fermierii care trebuie să returneze 6 milioane de lei la APIA, salvaţi în justiţie. ÎCCJ a decis rejudecarea dosarului la Tribunalul Alba

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea procesului dintre Centrul Judeţean APIA Alba şi Curtea de Conturi. Peste 500 de fermieri din Alba aflaţi în pericol să restituie subvenţiile primite au primit un răgaz din partea justiţiei.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată vineri, 18 ianuarie 2013. “Admite recursul declarat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Alba împotriva Sentinţei nr. 364 din 29 noiembrie 2011 a Curtii de Apel Alba Iulia – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre competentă soluţionare la Tribunalul Alba – S.C.A.F. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi 18 ianuarie 2013”, se afirmă în minuta sentinţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un control al Curţii de Conturi, derulat în 2011, a descoperit nereguli la plata subvenţiei fermierilor care deţin în proprietate animale. 560 de persoane aveau la momentul plăţii subvenţiei datorii la stat şi, potrivit legislaţiei în domeniu, nu ar fi avut dreptul să primească banii.

Suma totală care ar trebui returnată se ridică la circa 6 milioane de lei. Fermierii riscă, în plus, şi plângeri penale pentru fals în acte. Fermierii au depus la Centrul Judeţean APIA o declaraţie pe propria răspundere prin care şi-au asumat faptul că nu aveau datorii.

Centrul Judeţean APIA Alba a contestat raportul Curţii de Conturi în justiţie. Procesul a fost pierdut la Curtea de Apel Alba Iulia. La Înalta Curte de Casaţie, în faza de recurs a procesului, s-a decis rejudecarea dosarului. Procesul va fi reluat de la instanţa de fond, care va fi Tribunalul Alba, secţia de contencios administrativ şi fiscal.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90641

Publicat de pe Ian 22 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent