|

Fostul candidat USL la Primăria Horea, trimis în judecată pentru contrabandă cu ţigări alături de alţi şapte inculpaţi din Alba, Timiş şi Arad

Candidatul USL la Primăria Horea la alegerile din iunie 2012, Daniel Ionuţ Olar, a fost trimis în judecată de procurorii din Cîmpeni pentru contrabandă cu ţigări. În dosar mai sunt inculpate şapte persoane din Alba, Arad şi Timiş, implicate în traficul de ţigări. Inculpaţii sunt acuzaţi că au introdus ilegal în ţară ţigări netimbrate şi le-au vândut prin intermediul unor magazine.

Persoanele trimise în judecată sunt Maria Rus şi Marius Cristian Hoduţ din Timişoara, Daniel Ionuţ Olar şi Elena Olar din comuna Horea, judeţul Alba, Victor Sorin Ghiurcuţ din Arad, Alexandru Humeniuc din Timişoara, Cornelia Rus şi Ioan Rus din Recaş, judeţul Timiş. Daniel Ionuţ Olar este candidatul USL la Primăria Horea. Nu a avut succes pentru postul de primar, dar a fost ales în Consiliul local.

Dosarul este judecat la Judecătoria Câmpeni, iar primul termen va avea loc în 4 martie 2013. Acuzaţiile oficiale formulate de procurori sunt:

– deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 4 ani

– introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal. Legislaţia prevede pentru această faptă închisoarea între 2 şi 7 ani.

În rechizitoriul întocmit, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni a reţinut următoarea stare de fapt:

“Inculpata Rus Maria, în repetate rânduri, a colectat, deţinut, transportat şi comercializat bunuri care trebuiau plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei şi a deţinut, în afara antrepozitului fiscal şi a comercializat, pe teritoriul României, produse accizabile, supuse marcării, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Inculpatul Hoduţ Marius Cristian a deţinut şi a comercializat bunuri care trebuiau plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei şi a deţinut, în afara antrepozitului fiscal şi a comercializat, pe teritoriul României, produse accizabile, supuse marcării, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Inculpatul Olar Daniel Ionuţ a deţinut şi a comercializat bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei. Inculpata Olar Elena a deţinut bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei.

Inculpatul Ghiurcuţ Victor Sorin a deţinut şi a comercializat bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei şi a deţinut, în afara antrepozitului fiscal şi a comercializat, pe teritoriul României, produse accizabile, supuse marcării, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Inculpatul Humeniuc Alexandru a acordat sprijin la deţinerea şi comercializarea de bunuri care trebuiau plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei.
Inculpaţii Rus Ioan şi Rus Cornelia au deţinut şi depozitat bunuri care trebuiau să fie plasate sub regim vamal, destinate săvârşirii contrabandei şi au deţinut, în afara antrepozitului fiscal, produse accizabile, supuse marcării, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Cîmpeni. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91010

Publicat de pe Mar 1 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent