|

Fostul preşedinte al CJ Alba a pierdut irevocabil procesul cu ANI. Eugen Popa a votat în incompatibilitate

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, în perioada 2001 – 2004, Eugen Popa a pierdut, definitiv şi irevocabil, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul acestuia la sentinţa pronunţată în decembrie 2011 de Curtea de Apel Alba Iulia.

Decizia ÎCCJ a fost pronunţată joi, 7 februarie 2013. „Decizia nr. 598/07.02.2013. Respinge recursul declarat de Popa Eugen împotriva Sentinţei nr. 376/2011 din 6 decembrie 2011 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 februarie 2013”, se afirmă în minuta instanţei supreme.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul lui Eugen Popa că a încălcat legislaţia privind incompatibilităţile şi conflictul de interese în mandatul ocupat în perioada 2004-2008. El a votat în calitate de consilier judeţean o hotărâre prin care se atribuia firmei Aitrans SA Aiud, la care era cenzor, traseul de transport călători Aiud – Alba Iulia.

„Eugen Popa, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Alba, a încălcat dispoziţii legale privind conflictul de interese în materie administrativă, prin participarea la deliberarea şi adoptarea de către Consiliul Judeţean Alba, în data de 26.06.2008, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Alba, a Hotărârii nr. 150/26.06.2008 privind aprobarea atribuirii pentru executare a serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în gestiune delegată către SC Aitrans SA Aiud, societate în care avea un interes patrimonial, ca urmare a calităţii de cenzor“, se arată în sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Fostul preşedinte a respins acuzaţiile şi a contestat actul ANI în justiţie.

Demersurile ANI:

– iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii și funcţiei respective;

– sesizarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la posibila săvârşire de către domnul POPA Eugen, Consilier Judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Alba, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României.

Eugen Popa nu mai ocupă nicio funcţie publică, începând cu luna iunie 2012.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90894

Publicat de pe Feb 8 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent