|

Închisoare cu executare pentru ucidere din culpă: Un bărbat din Alba Iulia a omorât un pieton

La sfârşitul lunii octombrie, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat o sentință mai puțin întâlnită în cauzele având ca obiect ”uciderea din culpă”. După ce a ucis o persoană de 46 de ani într-un accident de circulație, un bărbat de 57 de ani din Alba Iulia a ajuns la închisoare.

Virgil Ciotloș a fost condamnat la Curtea de Apel Alba Iulia la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința definitivă a fost pronunțată pe datat de 21 octombrie și a fost pusă în executare în 5 noiembrie de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Alba. Poliţiştii l-au ridicat pe bărbat și depus în Penitenciarul Aiud. Fapta inculpatului a avut loc în august 2009, iar condamnarea penală s-a produs după 4 ani.

Virgil Ciotloș a fost trimis în judecată în iulie 2011 la Judecătoria Alba Iulia. Instanța de fond l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și la plata unor daune materiale de 7.336 lei și a unor daune morale cifrate la 50.000 de lei. La Curtea de Apel, pedeapsa a fost redusă la 2 ani și 6 luni, dar instanța a decis să înlăture suspendarea executării, astfel încât bărbatul a ajuns la închisoare. În pronunțarea sentinței cu executare a fost luat în calcul faptul că șoferul era sub influența băuturilor alcoolice atunci când a provocat accidentul.

”În data de 22.08.2009, în jurul orei 07,00 a condus autoturismul marca F., cu număr de înmatriculare pe str. Calea Moţilor, în sensul de mers Cetate-Centru, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. La ieşire dintr-o curbă, în dreptul imobilului cu nr. 53 a pierdut controlul volanului, a derapat, astfel părăsind partea carosabilă şi a pătruns pe trotuar unde a accidentat pe numitul I.E., care se deplasa regulamentar. În urma impactului victima a suferit mai multe traumatisme ce au generat decesul”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului.

Accidentul a fost semnalat la momentul respectiv și în buletinul de presă al IPJ Alba: ”Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că evenimentul rutier s-a produs în următoarele împrejurări: Virgil C., de 53 ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, în timp ce a condus un autoturism, pe strada Calea Moţilor din localitate, nu a redus viteza de deplasare pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul acestuia, s-a răsturnat, a părăsit partea carosabiă şi l-a acroşat pe localnicul Emil I., de 46 ani, care se deplasa regulamentar, pe trotuar. În urma accidentului, bărbatul de 46 ani a suferit vătămări corporale (fracturi ramuri pubiene bilaterale, policontuzionat prin accident rutier, TCF grad I, hemoragie internă)”. Victima a decedat la spital, în urma rănilor suferite.

 

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=91773

Publicat de pe 6 Noi 2013. Publicat in Justiție, Sentințe definitive. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace