|

Închisoare cu executare pentru un tânăr din Alba Iulia acuzat de înşelăciune. Adrian Groza are trei dosare penale

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat luni, 25 martie, prima sentinţă într-un dosar de înşelăciune în care este inculpat un tânăr specializat în astfel de infracţiuni. Adrian Petru Groza, de 25 de ani, a primit 4 ani de închisoare cu executare

Decizia Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel. Bărbatul este la a doua pedeapsă cu executare, în timp ce un alt dosar cu infracţiuni similare este în faza de cercetare penală la IPJ Alba. Adrian Petru Groza este judecat pentru că s-a dat drept funcţionar APIA şi a pretins şi primit din partea unor oameni diverse sume de bani în schimbul promisiunii că le va rezolva primirea subvenţiei pentru terenuri şi animale. Tânărul a recurs la aceeaşi metodă şi a înşelat alte persoane fizice, cărora le-a promis obţinerea de locuri de muncă în străinătate.

Adrian Petru Groza mai are o condamnare la 3 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, tot pentru înşelăciune. Este acuzat că a înşelat peste 50 de familii din Alba Iulia cu o sumă ce depăşeşte 60.000 de lei. A încasat bani pentru izolarea unor apartamente după care nu a mai executat lucrările. Cauza este în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

În al treilea dosar, cercetările sunt în derulare. Tânărul a înşelat mai multe persoane, cărora le-a promis că le va face diferite lucrări la locuinţe. Bărbatul a reuşit să obţină de la păgubiţi peste 20.000 de lei şi este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada iunie 2011 – septembrie 2012, tânărul a indus în eroare 11 persoane din Alba Iulia, Şugag şi Săsciori, cărora le-a promis că le va efectua diverse lucrări de amenajări interioare şi termoizolare a locuinţelor, precum şi intermedieri de contracte de muncă în străinătate. “Pentru a efectua lucrările şi a intermedia contractele de muncă, învinuitul a pretins sume de bani în avans, încasând astfel suma totală de 16.760 lei. De asemenea, la doi dintre păgubiţi le-a promis că le va instala pe laptopuri, diverse programe, fără ca mai apoi să restitui proprietarilor computerele”, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba. Prejudiciul total cauzat prin faptele acestuia este în valoare de 20.760 lei.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=91167

Publicat de pe 26 Mar 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace