|

Inculpat din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“ condamnat la închisoare cu suspendare pentru deţinere de droguri de mare risc

Un bărbat din Alba Iulia a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru deţinere de droguri de mare risc. Darius Mihail Cîmpean a fost surprins de oamenii legii cu cu aproximativ 200 de grame de cannabis asupra sa, în timp ce vroia să o vândă unui investigator sub acoperire.

Fapta inculpatului a avut loc în septembrie 2010. “În data de 16.09.2010 inculpatul Cîmpean Darius Mihail a vândut contra sumei de 20 lei un gram de fragmente vegetale aparţinând genului cannabis, investigatorului sub acoperire şi colaboratorului acestuia, ambii autorizaţi de procurorul DIICOT, iar în data de 21.09.2010, acelaşi inculpat a fost depistat de către lucrătorii de poliţie, având asupra sa fragmente vegetale aparţinând genului cannabis, din care a rezultat o masă vegetală brută neuscată de 238 g şi ulterior 185,8 g masă netă uscată, conform analizei efectuate la LAPD Cluj Napoca. Examinând actele şi lucrările dosarului, Tribunalul a reţinut că întrucât existau indicii cu privire la faptul că inculpatul Cîmpean Darius Mihail ar fi implicat în consumul şi traficul ilicit de droguri de risc, în cursul lunii septembrie 2010 s-a autorizat folosirea unui investigator sub acoperire din cadrul BCCO Alba Iulia şi a unui colaborator al acestuia. În data de 21.09.2010, în urma unor discuţii telefonice avute cu colaboratorul investigatorului sub acoperire, inculpatul Cîmpean Darius Mihail a fost de acord să se întâlnească cu acesta în zona Hotelului Cetate din Alba Iulia, aducând cu el o cantitate apreciabilă de fragmente vegetale din planta cannabis în scopul de a o vinde unui cumpărător găsit de colaborator. În momentul în care inculpatul, având asupra sa cele 238 g de masă vegetală brută neuscată de cannabis, se îndrepta spre persoana pe care o considera un posibil cumpărător, a fost surprins de lucrătorii de poliţie care supravegheau întreaga operaţiune”, se afirmă în motivarea instanţei de judecată. Sentinţa Curţii de Apel a fost pronunţată în luna decembrie 2012 şi nu a fost atacată cu recurs de inculpat sau de procurori.

A fost condamnat inculpatul Cîmpean Darius Mihail – la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II şi lit.b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc prev. de art. 2 alin.1 din legea 143/2000 (modificată) cu aplicarea art. 74 lit. a şi art. 76 lit. c Cod penal prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea prev. de art. 2 alin.1 din Legea 143/2000 (modificată) cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal. În baza 86/1 Cod penal s-a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o durată de 4 ani ce constituie termen de încercare stabilit conform art. 862 Cod penal”, se mai afirmă în motivare.

Cu alte cuvinte, tânărul a beneficiat de clemenţa magistraţilor, care au redus pedeapsa sub minimul de 3 ani de închisoare prevăzut de lege, pentru că a avut o conduită bună înainte de săvârşirea infracţiunii. Articolul 2, alin. 1, din Legea 143/2000 prevede următoarele: “Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Inculpatul a fost arestat preventiv din septembrie 2010 şi până în februarie 2011. Darius Mihail Cîmpean este, însă, un client mai vechi al procurorilor DIICOT. Este judecat pentru trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” şi a fost cercetat pentru  proxenetism în dosarul în care patronul de pensiune, Tiberiu Polgar, a primit, în faza de fond a procesului, trei ani de închisoare cu executare.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=90558

Publicat de pe 11 Ian 2013. Publicat in Breaking News, Dezvăluiri, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace