|

Inculpat într-un dosar de omor din 2009, achitat în justiţie. Aurel Olimpiu Rus a fost condamnat pentru proxenetism

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au pronunţat sentinţa într-un dosar de omor, ce a avut loc în iunie 2009 în satul Mănărade de lângă Blaj. Suspectul a fost achitat pentru crimă, dar a fost condamnat pentru proxenetism şi act sexual cu un minor.

Victima crimei este un cioban din Valea Lungă, iar suspectul trimis în judecată se numeşte Aurel Olimpiu Rus (26 ani), cu domiciliul în aceeaşi localitate. Ultima sentinţă în acest dosar a fost pronunţată în 29 ianuarie 2013 de Curtea de Apel Alba Iulia, care a respins apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pe motiv că fapta de omor nu a fost săvârşită de inculpat. Crima a avut loc în noaptea de 5/6 iunie 2009 în satul Mănărade, din municipiul Blaj. Un cioban a fost găsit decedat, după ce a primit mai multe lovituri cu un obiect contondent.

La 10 luni de la comiterea faptei a fost arestat Aurel Olimpiu Rus, iar ulterior a fost trimis în judecată pentru omor, dar şi pentru proxenetism act sexual cu un minor. Ultimele infracţiuni au fost descoperite de anchetatori după arestarea acestuia.

Prima sentinţă a fost pronunţată de Tribunalul Alba în iunie 2011. Judecătorii l-au achitat pentru omor, dar l-au condamnat la 11 ani de închisoare pentru celelalte două infracţiuni. În februarie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a redus pedepsa inculpatului la 8 ani şi 4 luni de închisoare. Dosarul a ajuns în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care a hotărât trimiterea cauzei pentru a fi rejudecată la Curtea de Apel.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, magistraţii Curţii de Apel au decis să menţină pedeapsa de 8 ani şi 4 luni de închisoare, aplicată pentru proxenetism şi act sexual cu un minor. Aurel Olimpiu Rus este în arest preventiv de la momentul reţinerii, în mai 2010. Procuorii vor face, foarte probabil recurs, iar dosarul va fin finalizat printr-o sentinţă la ÎCCJ.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90812

Publicat de pe Feb 3 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent