|

Inculpaţi judecaţi pentru înşelăciune prin metoda maşinii de cusut „Singer“ condamnaţi la câte 7 ani de închisoare de Tribunalul Alba

Tribunalul Alba a pronunţat prima sentinţă într-un dosar de înşelăciune prin metoda maşinii de cusut „Singer“. Radu Bîrcea şi Gabriel Paul Negrescu, doi inculpaţi dintr-o grupare care cuprinde opt persoane trimise în jduecată au primit câte 7 ani de închisoare. Inculpaţii sunt judecaţi pentru aderare şi constituire grup infracţional nestructurat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la înşelăciune şi înşelăciune în formă continuată. Sentinţa poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cauza privind infracţiunile săvârşite de Negrescu (38 ani) şi Bîrcea (29 ani) a fost disjunsă din dosarul mare şi a fost pronunţată o primă sentinţă luni, 28 ianuarie 2013. Cei doi au primit câte 7 ani de închisoare, după ce au recunoscut faptele.

Activitatea infracţională a grupării a avut loc în cursul anilor 2008 – 2009. În afară de cei doi bărbaţi condamnaţi, restul persoanelor inculpate sunt Eduard Ioan Mărginean, Maria Cristina Ceară, Daniel Iosif Varga, Antonio Vitale (cetăţean italian), Nicolae Iarnă şi Dan Florian Cristea.

Procurorii au reuşit să probeze comiterea unor acte materiale de înşelăciune în dauna a 71 de părţi vătămate, cu un prejudiciu total de 390.115 lei. Este a treia „reţea singer“ trimisă în judecată în Alba, după dosarele din 2005 şi 2009. „Membrii grupării publicau anunţuri de mică publicitate în ziare de circulaţie naţională prin care susţineau că sunt reprezentanţii unor firme străine sau române şi sunt interesaţi de achiziţionarea de maşini de cusut vechi, oferind în schimb sume foarte mari de bani. Victimele sunau la numărul de telefon din anunţ şi erau convinse să depună diverse sume de bani în conturi indicate de inculpaţi, motivând că sunt necesare pentru diverse taxe sau pentru un certificat de autentificare“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

Cei mai mulţi bani au intrat într-un cont deschis pe numele italianului Antonio Vitale. Este vorba despre suma de 90.896 de lei, rezultată din 81 de depuneri în perioada august 2008 – februarie 2009. Majoritatea membrilor grupării au recunoscut comiterea faptelor, unii integral, alţii doar parţial. Câteva dintre persoanele din acest dosar sunt acuzate de fapte similare în alte cauze. Nicolae Iarnă, Daniel Iosif Varga şi Antonio Vitale sunt judecaţi în dosarul trimis în judecată în 2009, cu un prejudiciu de peste 2 milioane de lei.

Radu Bîrcea şi Gabriel Paul Negrescu sunt condamnaţi, definitiv, la pedepse cu închisoarea într-un dosar privind înşelăciuni pe internet cu maşini fictive. Negrescu a primit doi ani cu suspendare, iar Bîrcea a fost condamnat la trei ani cu executare.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90741

Publicat de pe Ian 29 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Penal, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent