|

Liderul unei grupări de traficanți de droguri condamnat la 7 ani de închisoare. Petru Țiplea își punea fiica minoră să porționeze hașiș și canabis

Liderul unei grupă de traficanți de droguri a fost condamnat la Curtea de Apel Alba Iulia la 7 ani de închisoare. Petru Marius Țiplea a primit în faza de apel a procesului cu 3 ani mai mult decât la Tribunalul Alba. Alți 6 inculpați au primit pedepse cu suspendare. Sentința Curții de Apel a fost pronunțată vineri, 8 martie 2013, și poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Petru Marius Țiplea a primit 7 ani cu executare pentru deținere de droguri și complicitate la introducere în țară de droguri de risc. Restul bărbaților trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia au primit pedepse cu suspendare: Florin Roșiu (8 luni), Ioan Miclea (2 luni), Albert Măican, Florin Ștefan Dogaru, Mirel Alexandru Boboc și Paul Mihai Muntean.

Petru Marius Ţiplea a fost arestat, la sfârşitul lunii august 2012. Pe numele lui Florin Silviu Marta, acuzat de introducere în ţară de droguri de risc, magistraţii au emis un mandat de arestare în lipsă. Potrivit anchetatorilor, Ţiplea vindea în mod frecvent canabis şi rezină de canabis contra sumei de 50 lei/gram unor persoane din Alba Iulia şi Sebeş cunoscute de cei doi sau recomandate. Acesta a purtat mai multe convorbiri telefonice cu Spania, respectiv cu inculpatul Marta, în care se înţelegea cu acesta cu privire la cantitatea de droguri ce urma să fie livrată, preţul acestora şi modalitatea în care să fie trimise, folosind termenii de „tricouri” pentru gramele de drog expediate

Droguri trimise printr-o firmă de transport

Periodic, Ţiplea trimitea în Spania sume cuprinse între 100 şi 150 de euro pe numele inculpatului Marta Florin Silviu, care nu mai deţine documente de identitate şi pe numele căruia este emis de Judecătoria Sebeş un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiunea de furt calificat, fiind urmărit internaţional.

Procurorii au stabilit, astfel, că Ţiplea primea drogurile de la Marta din Madrid, printr-o firmă de transport. Coletul conţinea, de regulă, două borcane de cafea ness, iar în unul dintre el era ascunsă cantitatea de haşiş expediată (45 – 50 grame), ambalată în folie de plastic. Ţiplea transporta drogurile la domiciliu, unde, în prezenţa şi cu ajutorul fiicei sale minoră de 12 ani, porţiona drogurile în pachete de un gram, care era ambalat în folie de celofan şi lipite prin ardere cu brichete la capete. În unele împrejurări, spun anchetatorii, această operaţiune a fost realizată doar de fiica minoră a inculpatului, la îndemnul acestuia.

De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada mai 2012 – 31 iulie 2012, a fost expediată şi introdusă în ţară cantitatea de aproximativ 300 grame de haşiş, în şase transporturi, prin intermediul firmei de transport. Ulterior, drogurile au fost vândute mai multor consumatori, cu sume cuprinse între 50 şi 60 lei gramul, în condiţiile care, pentru procurarea lor, Ţiplea plătea 2-2,5 euro în Spania. Gruparea mai cuprinde trei inculpați, care sunt judecați în dosare disjunse. Adrian Guția a primit 4 luni cu suspendare la Tribunal, decizie atacată, de asemenea, cu apel. Dosarul în care sunt judecați Florin Silviu Marta și Claudiu Adrian Trandafir se află, în continuare, la Tribunalul Alba.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91042

Publicat de pe Mar 9 2013. Publicat in Justiție, Penal, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent