|

Miliardarul Dorel Tamaş rămâne fără bunurile din România. Creditorii vând un apartament din Alba Iulia şi un teren din Bucureşti

Executorii judecătoreşti scot la licitaţie două proprietăţi ale miliardarului Dorel Tamaş, în contul unor credite la bănci neachitate de societăţile comerciale pe care le deţine. Este vorba despre un apartament din Alba Iulia şi un teren din Bucureşti. Omul de afaceri este urmărit internaţional pentru înşelăciune cu consceninţe deosebit de grave în dosarul hotelului Continental din Cluj-Napoca.

Pentru cele două proprietăţi imobiliare scoase la licitaţie există sentinţe de executare silită în justiţie încă din anul 2009. Procedurile au fost iniţiate de BCR, bancă ce a acordat credite pentru două firme ale miliardarului. Astfel, o licitaţie privind vânzarea unui bun ce aparţine omului de afaceri va avea loc săptămâna viitoare. În 18 ianuarie 2013, la sediul Biroului Executorilor Judecătoreşti din Alba Iulia are loc pocedura de vânzare a unui apartament de 4 camere situat pe strada Poligonului, pentru care se cere suma minimă de 189.486 lei (aproximativ 43.000 euro). Executarea silită este rezultatul neachitării unui credit contractat în 2005 de o societate a miliardarului, Ardeleana SA Alba Iulia, garantat cu ipotecă asupra apartamentului. Firma este în procedură de faliment.

Terenul din Bucureşti, în suprafaţă de 2.500 metri pătraţi situat pe strada Pădurea Băneasa, a fost scos la licitaţie de executorul judecătoresc în septembrie 2012 la preţul de 1,6 milioane de lei (circa 365.000 de euro). Valoarea a fost cu 25 la sută mai mică decât la prima licitaţie, când s-a solicitat suma de 2,15 milioane lei şi la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Procesul de excutare silită este rezultatul neachitării unui credit de aproximativ 1 milion de euro contractat în 2007, de firma Nic Eden SRL Alba Iulia şi garantat prin ipoteca asupra terenului de către Dorel Tamaş. Sosicetatea a fost preluată prin absorbţie de către o altă firmă a miliardarului din Alba Iulia, Lider Prodcarn SRL, aflată, de asemenea, în faliment.

Cele două proprietăţi imobiliare nu sunt singurele bunuri din proprietatea omului de afaceri care sunt vizate de creditori. La sfârşitul anului trecut, DGFP Alba a comunicat pe adresa de domiciliu a acestuia un raport de evaluare asupra unui alt imobil care urmează să fie vândut în perioada următoare.

Miliardarul din Alba Iulia este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă, prin Interpol, din luna mai 2011. În 2010 a fost inclus în Topul Forbes 500 miliardari cu o avere de 10 milioane de euro. Tamaş este judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar în care este inculpate şi fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea. Procurorii DNA îl acuză că a vândut ilegal hotelul Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de două milioane de euro. În acelaşi dosar mai este acuzat de prejudicierea BCR cu o sumă de câteva milioane de euro.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90578

Publicat de pe Ian 13 2013. Publicat in Breaking News, Economie, Faliment. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Miliardarul Dorel Tamaş rămâne fără bunurile din România. Creditorii vând un apartament din Alba Iulia şi un teren din Bucureşti”

  1. Oare cat de cald este in Dubai?

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent