|

NUP pentru doi poliţişti din Unirea acuzaţi că ar fi bătut un bătrân care a murit la spital

Doi poliţişti angajaţi în cadrul Secţiei 4 de Poliţie Rurală Alba au primit din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) într-un dosar în care s-au făcut cercetări cu privire la posibila implicare a acestora în decesul unui bărbat de 59 de ani.

Poliţiştii au intrat în atenţia procurorilor în mai 2012, după ce un bătrân de 59 de ani a murit la spital, la scurt timp de la un incident cu oamenii legii. Bărbatul, din localitatea Războieni – Cetate, a fost oprit de patrula de poliţie pe un drum public în timp ce transporta lemne cu căruţa. Potrivit poliţiştilor, bărbatul ar fi refuzat să se legitimize şi i-a ameninţat cu toporul pe poliţişti. Aceştia au folosit spray lacrimogen şi l-au încătuşat pe bătrân, după care l-au dus la secţia de poliţie. Aici a fost amendat cu suma de 200 de lei pentru refuz de legitimare cu actul de identitate şi refuz de prezentare la sediul poliţiei pentru clarificarea situaţiei materialului lemnos ce-l transporta, după care a fost lăsat să plece.

Bătrânul a rămas în faţa sediului postului de Poliţie din Unirea, unde i s-a făcut rău. A fost transportat cu ambulanţa la spitalul din Aiud unde, în scrut timp, a decedat. Cauza oficială a decesului a fost un stop cardiorespirator pe fondul afecţiunilor cardiovasculare cronice severe de care suferea. Evenimentele s-au succedat în cursul serii zilei de 19 mai 2012, iar decesul bărbatului a fost constatat noaptea la ora 01.30.

Familia bătrânului a reclamat abuzul poliţiştilor şi a declarat că acesta a fost bătut de cei doi poliţişti şi ameninţat cu arma. Membrii familiei au reclamat faptul că o abordare mai puţin violentă din partea poliţiştilor nu ar fi dus la această tragedie.

Cercetările ulterioare au fost efectuate sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. În final, soluţia magistratului a fost aceea de neîncepere a urmăririi penale faţă de cei doi poliţişti. Decizia Parchetului poate fi contestată la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar dacă este menţinută, în instanţa de judecată.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90543

Publicat de pe Ian 9 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

3 comentarii pentru “NUP pentru doi poliţişti din Unirea acuzaţi că ar fi bătut un bătrân care a murit la spital”

  1. Avem nevoie de politisti care sa nu mai fie improscati cu noroi de catre populatie si care prin comportametul lor exemplar sa readuca increderea in statul roman. In final s-a dovedit ca cei 2 si-au facut datoria si nimic mai mult. Ar trebui premiati !

  2. Ar trebui premiati, sunt de acord. Dar ca ei sunt foarte putini… din pacate. Oameni care sa isi faca treaba asa cum scrie la carte. In rest… e foarte comod sa se imbrace!

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent