|

O firmă din grupul lui Dan Voiculescu, noul proprietar pe activele UPSOM Ocna Mureş. Preţul tranzacţiei este 8 milioane de euro

Cumpărătorul platformei industriale este firma Govcrest International SRL Bucureşti, în asociere cu societatea Aloref SRL Alba Iulia. Firma din Bucureşti are ca asociat majoritar Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA cu 51 la sută din părţile sociale. Al doilea asociat important este Ştefan Boghiu cu 47,45 la sută din părţile sociale. Acesta conduce afacerile societăţii în calitate de director general.  

Platforma industrială din Ocna Mureş a fost scoasă la licitaţie de patru ori, dar nimeni nu s-a arătat interesat să o cumpere. Motivul principal a fost preţul solicitat de administratorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania. GHCL Upsom are datorii de aproximativ 25 de milioane de euro. Principalul creditor este compania Romgaz, care s-a înscris la masa credală cu suma de 14 milioane de euro. Restul datoriilor sunt la bănci, alte societăţi comerciale şi la bugetul de stat. Combinatul este în proprietatea grupului indian GHCL (Gujarat Heavy Chemicals Ltd.), care deţine 95,67% din actiuni prin compania Indian England N.V. Amsterdam NLD.

Govcrest Internaţional a fost înfiinţată în anul 1991 şi se ocupă cu comerţul intern şi internaţional de produse chimice şi echipamente utilizate în acest domeniu de activitate. Planurile cumpărătorului este de a transforma zona în parc industrial, prin promovarea unei hotărâri de Guvern. Fostul combinat GHCL UPSOM SA Ocna Mureş, cel mai mare producător de sodă calcinată din România, a intrat în faliment, în noiembrie 2012.

“Am vorbit cu directorul societăţii cumpărătoare care mi-a spus că vor să deschidă un parc industrial. Din punctul nostru de vedere este o decizie foarte bună, care oferă posibilitatea unor noi investiţii în oraş. Pentru primărie, închiderea UPSOM a însemnat mai puţin cu 400.000 de lei pe an venituri la bugetul local”, a spus primarul din Ocna Mureş, Silviu Vinţeler.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91112

Publicat de pe Mar 19 2013. Publicat in Breaking News, Faliment. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent