|

Pedeapsă redusă la 3 ani de închisoare pentru unul dintre inculpații din dosarul crimei de la Găbud

Un bărbat din Luduş, care a participat la o agresiune alături de trei fraţi ai săi în urma căreia un bătrân de 74 de ani din Alba a decedat, a primit 3 ani de închisoare cu executare, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a scăzut din pedeapsa inițială de la Tribunal. Trifan Potra, de 45 de ani, a recunoscut faptele şi a beneficiat, astfel, de clemenţa judecătorilor.

Instanţa a admis schimbarea încadrării juridice iniţiale a faptei, de lovituri cauzatoare de moarte, în complicitate la furt calificat. Tribunalul Alba l-a condamnat pe bărbat la 5 ani de închisoare, dar la Curtea de Apel, pedeapsa a fost scăzută la 3 ani cu executare. Decizia mai poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Un al doilea inculpat, Strugurel Potra, a fost şi el condamnat pentru furt calificat la 5 ani de închisoare, sentinţă pronunţată pe fond la Tribunalul Alba. În sarcina celorlalţi doi fraţi, Antonius Augustin şi Gabriel Potra este reținută infracțiunea de omor deosebit de grav şi riscă închisoarea pe viaţă. Toţi patru se află în arest încă din luna februarie. Victima acestora este un bătrân din satul Găbud, comuna Noşlac. Fapta a avut loc la începutul lunii ianuarie 2013.

“Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30, cei patru inculpaţi, după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.  Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci şi un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei. În acest timp, victima a ieşit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinţei, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-şi asigura scăparea, cei patru autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba făcut public la momentul identificării şi arestării inculpaţilor.

Bătrânul lovit, Alexandru Moldovan, de 74 de ani, a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud iar în urmare complicaţiilor apărute a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În 11 ianuarie 2013 a decedat. Antonius Augustin Potra a fost condamnat în martie 2010 la 4 ani de închisoare cu executare pentru viol. A fost eliberat condiţionat în mai 2012. În 2006, a mai fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat. Trifan Potra a fost, la rândul său, condamnat, tot în anul 2006, la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu executare, pentru furt calificat. Şi Gabriel Potra are o condamnare pentru o infracţiune similară.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91505

Publicat de pe Iun 27 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent