|

Persoanele reţinute în dosarul jocului piramidal din Apuseni, cercetate în libertate. Judecătoria Cîmpeni a respins propunerea de arestare

Judecătoria Cîmpeni a respins, vineri, propunerea de arestare în dosarul în care două femei şi un bărbat din Vâlcea sunt cercetaţi pentru înşelăciune prin metoda unui joc piramidal.

Instanţa a decis impunera obligaţiei pentru cei trei inculpaţi, de a nu părăsi ţara. Decizia judecătorilor a fost atacată cu recurs la Tribunalul Alba.

Cele trei persoane cercetate în dosar sunt Mihaela Dodoc de 28 de ani, Marius Odae de 41 ani şi Ana Maria Peşterău de 36 de ani, toţi din municipiul Râmnicu Vâlcea. „Se respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni. În baza art. 136 alin. 1 lit. „c” raportat la art. 145/1 cod procedură penală, se ia faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi ţara”, se afirmă în minuta judecătorilor.

Potrivit poliţiştilor, cei trei inculpaţi au fost sprijiniţi de alte 14 persoane din judeţul Alba şi împreună au reuşit să organizeze un joc piramidal. Au determinat prin promisiuni false de câştiguri financiare (dublul sumei depuse după un  interval de timp de 15-90 de zile), aproximativ 520 de persoane din judeţul Alba să depună diferite sume de bani în contul a trei societăţi comerciale. Pentru câştigarea încrederii victimelor făptuitorii au încheiat cu aceştia contracte fictive denumite „contracte de asociere in participaţiune” sau „contracte de împrumut”.

Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 22.10.2012, ofiţerii de investigare a fraudelor au dispus începerea urmăririi penale  faţă de cei 17 suspecţi. În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, 25 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba şi Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul D.I.P.I. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba au efectuat, în cursul zilei de joi, 6 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba (3) si Vâlcea (3), la locuinţele principalilor suspecţi. Până în prezent prejudiciu estimat, cauzat prin infracţiune, este de 169.000 lei.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91047

Publicat de pe Mar 9 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent