|

Poliţist din Alba, condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

judecator1Poliţistul Vasile Bogdan Păcurar de la IPJ Alba a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt luni de închisoare cu suspendarea executării, sub acuzaţia de delapidare. Instanţa a păstrat sentinţa dată în martie de Tribunalul Alba şi a casat decizia Curţii de Apel Alba Iulia, care a încetat procesul penal în privinţa infracţiunii de delapidare şi a dispus doar o amendă administrativă de 500 de lei.

”Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia împotriva deciziei penale nr. 57/A din 18 martie 2013 a Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori. Casează în totalitate decizia menţionată şi menţine sentinţa penală nr. 18 din 21 ianuarie 2013 pronunţată de Tribunalul Alba. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de către inculpatul Păcurar Bogdan Vasile împotriva aceleiaşi decizii”, se afirmă în minuta soluției de la ÎCCJ.

Agentul şef Vasile Bogdan Păcurar a fost condamnat iniţial, de Tribunalul Alba, la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare, respectiv 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri oficiale. Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut doar pedeapsa pentru fals.

Vasile Bogdan Păcurar a fost judecat pentru că a sustras şi folosit în interes personal suma de 4.060 lei din amenzi aplicate unor persoane. Infracţiunile au avut loc în perioada februarie – mai 2012.

Fapta a fost descoperită de superiorii poliţistului care au sesizat Parchetul. Banii însuşiţi de poliţist, prin falisficarea chitanţelor, au rezultat din contravenţii aplicate mai multor persoane. Poliţistul a returnat integral suma de bani cu care a prejudiciat instituţia la care lucrează. Vasile Bogdan Păcurar a recunoscut săvârşirea ambelor infracţiuni.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=91819

Publicat de pe 27 Noi 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Sentințe definitive. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace