|

Poliţist judecat pentru delapidare. Şi-a însuşit 4.000 de lei din amenzi pentru contravenţii

Un poliţist din IPJ Alba a fost trimis în judecată de procurori pentru delapidare. Acesta este acuzat că a sustras şi folosit în interes personal o sumă de bani rezultată din amenzi. Infracţiunile au avut loc în perioada februarie – mai 2012. Vasile Bogdan Păcurar este acuzat de procurori că şi-ar fi însuşit şi folosit în interes personal suma de 4.060 lei din amenzi aplicate unor persoane.

Fapta a fost descoperită de superiorii poliţistului care au sesizat Parchetul. Banii însuşiţi de poliţist au rezultat din contravenţii aplicate mai multor persoane. Agentul şef mai este judecat şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale întrucât. Vasile Bogdan Păcurar a falsificat chitanţele pentru a putea încasa suma respectivă.

Prejudiciul a fost recuperat integral în sensul că agentul şef a plătit banii cu care a delapidat instituţia la care lucrează. Primul termen al procesului a avut loc în 3 decembrie 2012, iar dosarul a fost amânat pentru 21 ianuarie 2013 la cererea inculpatului. Potrivit Codului Penal, delapidarea se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Falsul material în înscrisuri oficiale se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, în condiţiile în care fapta a fost săvârşită de un funcţionar în exerciţiul atribuţiilor de serviciu. Până la soluţionarea dosarului, agentul şef a fost pus la dispoziţia comandantului IPJ Alba. Dosarul este judecat la Tribunalul Alba.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90415

Publicat de pe Dec 14 2012. Publicat in Breaking News, Dezvăluiri, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

7 comentarii pentru “Poliţist judecat pentru delapidare. Şi-a însuşit 4.000 de lei din amenzi pentru contravenţii”

 1. […] şi folosit în interes personal suma de 4.060 lei din amenzi aplicate unor persoane. Vezi pe Anchete.Alba24 cum a intrat polițistul în vizorul […]

 2. Dragilor militieni , in frunte cu mai marele inspector sef de carton , acest tablagiu agent sef din prima secunda trebuie dezbracat si trimis la munca , la pavat strazile din mun. Alba -Iulia , nu pus la dispozitie !!!
  Asta cu pusu la dispozitie e o veche jmecherie militieneasca , ca sa-l scape bazma curata , il pune portar la poarta din spate , pina trece valul , prejudiciul s-a recuperat in proportie de 100% si individul e in ordine , asa tov inspector sef ??? Ca doar e la dispozitia… ta .
  Da , oameni buni acesti militieni sunt platiti din bani publici si inca bine si spun ei doamne ca sunt in slujba cetateanului , comunitatii , vorba vine … ca daca-ti fura un hot ceva s-au iti sparge casa trebuie ca tu sa-l prinzi si sa-l duci la politie , iar ei a doua zi sa vezi ce declaratii dau in presa , ca au facut si dres .
  La munca cu voi in strada , nu stati prin birouri incalzite pe banii nostrii , ca mergi noaptea prin tot orasul si nu vezi o patrula s-au o masina de politie …!!!

 3. da de ce sa-l dezbrace tu sti ce o vi probleme o fi avut omu, tu nu vezi pe alti ca invart mi de euro din bani publici si nu le face nimeni nimic, nu mai face tu afirmati care nu isi au rostul

 4. Stimate domnule”albaiulian”(pentru ca se pare ca ai retineri sa iti dezvalui numele adevarat),eu iti sugerez sa iti reiei cursurile ,fie ele si la seral,pentru ca,cu siguranta nu le-ai finalizat,avand in vedere faptul ca nu stii sa scrii corect intr-o fraza”sau”in loc de „s-au”,”jmecher”,”bazma”,etc,iar apoi poti sa generalizezi si sa ii faci pe altii „militieni”si „tablagii”.Pana atunci insa,iti recomand un Abecedar de care vei avea cu siguranta nevoie!!!

 5. Stimati redactori de la Alba 24.ro,va rog sa fiti obiectivi si sa publicati toate comentariile cititorilor,mai ales ca nu contin jigniri sau cuvinte jignitoare.Va multumesc!

 6. multumim celor care sunt alaturi de noi………
  si celor care ne judeca sa-si vada de problemele lor
  nu mai criticati oameni buni ca nu cunoasteti nik…..

 7. mai oameni buni, o fi avut si omul asta o problema serioasa,grava sau ceva la care nu avea de ales ,nu ar fi avut sprijinul si ajutorul nimanui pentru a gasi o rezolvare la problemele si necazurile lui asa cum de fel avem toti.Omul la disperare face orice pentru a supravietui in ziua de azi, si nu cred ca acei bani pe care ia sustras sau dus pe bautura si femei.Poate s-au fi dus la nenorocitele de BANCI o fi avut omul probleme cu bancile,ei asta nu il sau ne incurajeaza sa facem ce a facut el!! aici trebuie sa intelegem si sper ca si ceice reprezinta LEGEA sa inteleaga,De exemplu STEFAN HUIDU a omorat 3 oameni si ce pedeapsa a primit???!!!

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent