|

Poliţist din IPJ Alba achitat pentru delapidare, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale

Poliţistul din IPJ Alba judecat pentru delapidare şi fals material în înscrisuri oficiale a scăpat de una dintre cele două infracţiuni. Vasile Bogdan Păcurar a fost achitat pentru delapidare, dar rămâne condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru a doua infracţiune.

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au încetat procesul penal în privinţa infracţiunii de delapidare şi au decis aplicarea unei amenzi administrative de 500 de lei. Agentul şef Vasile Bogdan Păcurar a fost condamnat iniţial, de Tribunalul Alba, la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare, respectiv 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri oficiale.

“Admite apelul inculpatului. În baza art. 11 pct. 2 lit. a rap. la art. 10 lit. 1 ind. 1 Cpp încetează procesul penal pentru art. 215/1 CP. În baza art. 71/1 aplică 500 lei amendă administrativă”, se afirmă în minuta Curţii de Apel. Soluţia poate fi atacată cu recurs, iar competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vasile Bogdan Păcurar este judecat pentru că a sustras şi folosit în interes personal suma de 4.060 lei din amenzi aplicate unor persoane. Infracţiunile au avut loc în perioada februarie – mai 2012.

Fapta a fost descoperită de superiorii poliţistului care au sesizat Parchetul. Banii însuşiţi de poliţist, prin falisficarea chitanţelor, au rezultat din contravenţii aplicate mai multor persoane. Poliţistul a returnat integral suma de bani cu care a prejudiciat instituţia la care lucrează. Vasile Bogdan Păcurar a recunoscut săvârşirea ambelor infracţiuni.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91119

Publicat de pe Mar 20 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Penal, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent