|

Preşedintele PSD Alba Iulia, avocatul Ovidiu Jidveian, în proces cu Guvernul pentru statutul de înalt funcţionar public

Preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, consilier local şi fost subprefect de Alba, a dat în judecată Guvernul României pentru statutul de înalt funcţionar public. Jidveian a pierdut procesul la Curtea de Apel Alba Iulia, dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La instanţa supremă din Bucureşti, primul termen în dosar va avea loc peste un an şi jumătate, în iunie 2014. Pe lângă Guvern, pârâţi în dosar mai sunt Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Instituţia Prefectului Alba. Ovidiu Jidveian a fost subprefect al judeţului Alba în perioada martie – octombrie 2009. A fost schimbat din funcţie, după ce PDL a decis să “elimine” PSD de la guvernare.

Ulterior, aproximativ 20 de foşti prefecţi şi subprefecţi PSD au dat Guvernul în judecată. Unii şi-au cerut posturile înapoi, alţii au vrut doar să fie incluşi în rândul înalţilor funcţionari publici. Între timp o parte dintre aceştia a renunţat, dar unii au continuat demersurile în justiţie.

Printre aceştia se află şi avocatul Ovidiu Jidveian, care a declarat că nu doreşte să devină subprefect de Alba ci să obţină statutul de înalt funcţionar public. “Am susţinut examenul în 2009, dar nu apar în lista înalţilor funcţionari publici ai Guvernului. Este important pentru că poate să mă ajute pe viitor”, a spus avocatul.

Preşedintele Alba Iulia vizează, în prezent, un post de secretar de stat în Guvern, după ce a ratat alegerile parlamentare.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90619

Publicat de pe Ian 17 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent