|

Preşedintele şi contabilul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din Cîmpeni trimişi în judecată pentru înşelăciune

Aurel Stan este acuzat de înşelăciune. Foto Facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni au finalizat ancheta în cazul preşedintelui şi contabilului Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din oraşul Cîmpeni. Aurel Stan şi Viorica Sicoe fost trimişi în judecată de procurori pentru înşelăciune. Cei doi sunt acuzaţi că prin infracţiuni de fals şi-au însuşit peste 70.000 de lei din banii asociaţiei.

Aurel Stan şi Viorica Sicoe au fost trimişi în judecată în 14 februarie 2013. Dosarul va fi judecat la Judecătoria Cîmpeni, iar primul termen va avea loc în 6 martie 2013. Cercetările în cazul celor doi inculpaţi au fost începute cu aproape un an de zile în urmă. Aurel Stan şi Viorica Sicoe au stat în arest preventive timp de cinci zile în aprilie 2012. Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, iar contabila de complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

„Din cercetări a rezultat că în perioada 2008–2011, Stan Aurel în calitate de director general a unei asociaţii a crescătorilor de animale din Cîmpeni, şi-a însuşit o parte din banii asociaţiei, prin evidenţierea în contabilitate de facturi şi chitanţe false, completate de către învinuit. În activitatea sa, preşedintele, a fost ajutat de contabila asociaţiei, care a înregistrat cu ştiinţă cheltuielile nereale în contabilitatea asociaţiei, pentru a justifica sumele de bani delapidate. Prejudiciul stabilit până la acest moment este de 72.780 lei”, se susţine într-un comunicat al IPJ Alba de la începutul anchetei.Aurel Stan este, din octombrie 2011 şi vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România. Asociaţia condusă de acesta este cea mai mare din Alba şi una dintre cele mai mari din ţară. Are aproximativ 500 de membri, respectiv proprietari de animale care plătesc cotizaţie pentru a beneficia de serviciile pe care le prestează. Asociaţia deţine un patrimoniu evaluat la suma de 500.000 de lei. Aurel Stan este preşedinte şi angajat în funcţia de director general. Din banii asociaţiei a cumpărat o maşină de teren evaluată la un preţ de cel puţin 20.000 de euro.

Deşi asociaţia este înfiinţată din anul 2002, activitatea economică importantă a fost demarată în 2008 după ce a concesionat gratuit de la Primăria oraşului Cîmpeni zona de păşunat alpin în suprafaţă de aproape 1.000 de hectare pe care administraţia locală o deţine în Apuseni.

După concesionare, asociaţia a încasat în fiecare an subvenţiile acordate prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în valoare de peste 100.000 de euro pe an.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90937

Publicat de pe Feb 17 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent