|

Sentinţă definitivă pentru fostul administrator al Asociaţiei de proprietari Ardealul din Alba Iulia: închisoare cu suspendare şi despăgubiri de peste 40.000 de lei

Fostul administrator al Asociaţii de proprietari „Ardealul 51” din Alba Iulia a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Adriana Haţegan mai trebuie să plătească asociaţiei peste 40.000 de lei despăgubiri civile.

Adriana Haţegan a fost timp de mai mulţi ani preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 51 „Ardealul” din zona industrială a oraşului Alba Iulia. Membrii asociaţiei au depus plângeri împotriva femeii încă de acum trei ani. Dosarul a fost finalizat de procurori şi trimis în judecată în 6 iunie 2012. Adriana Haţegan a fost acuzată că a încasat bani de la membrii asociaţiei şi că nu a plătit facturile către furnizorii de utilităţi.

Sentinţa a fost pronunţată marţi, 26 martie 2013, de Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a respins recursul inculpatei şi a menţinut decizia anterioară a Judecătoriei Alba Iulia. Adriana Haţegan a fost judecată pentru delapidare şi neglijenţă în serviciu şi a primit 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni. Femeia a sustras şi folosit în alte scopuri zeci de mii de lei din banii proprietarilor de apartamente. Instanţa a decis că trebuie să plătească asociaţiei de proprietari suma de 42.377 lei, cu titlu despăgubiri civile.

În perioada în care a condus asociaţia, proprietarii de apartamente au rămas de multe ori fără apă potabilă din cauza datoriilor la furnizorul de utilităţi. De asemenea, gunoiul nu era ridicat de firma de salubrizare perioade lungi de timp, tot din cauza neplăţii serviciului. Aceasta în condiţiile în care majoritatea proprietarilor plăteau facturile la asociaţie.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91184

Publicat de pe Mar 27 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent