|

Sentință la Curtea de Apel într-un dosar de trafic de droguri: opt tineri din Sebeș și Pianu, condamnați la închisoare

Opt tineri din zona Sebeș – Pianu au fost condamnați de Curtea de Apel Alba Iulia, într-un dosar de consum și trafic de droguri, la pedepse cu închisoarea. Trei au primit închisoare cu executare, iar cinci au primit pedepse cu suspendare. Decizia în faza de apel a dosarului a fost luată joi, 19 septembrie.

Cei opt tineri locuiesc în comuna Pianu şi în oraşul Sebeş. Liderii traficanţilor sunt Nicolae Ciucur şi Florin Ştefan Dogaru. Ciucur a primit 2 ani de închisoare pentru cultivarea, oferirea şi punere în vânzare de droguri de risc fără drept şi deţinere de droguri de risc (canabis) fără drept, pentru consum propriu, în timp ce Dogaru a fost condamnat, pentru aceleaşi infracţiuni, la 1 an şi 6 luni, tot cu executare. Florin Dogaru a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar de trafic de droguri, alături de alţi 11 inculpaţi. A recunoscut faptele şi a primit o pedeapsă la închisoare cu suspendare. Al treilea tânăr condamnat cu executare este Radu Drăgan, care ar urma să stea după gratii 3 ani şi 6 luni. Acesta este acuzat, pe lângă infracţiunile menţionate, şi de trafic de marihuana. Radu Drăgan este singurul din cei trei care a recunoscut săvârşirea faptelor. Practic, Curtea de Apel a menținut pedepsele principale decise la Tribunal.

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi inculpatul Dogaru Florin Ştefan. Desfiinţează sentinţa penală atacată în parte numai în ceea ce priveşte greşita aplicare a pedepselor complementare faţă de inculpatul Dogaru Ştefan Florin şi greşita aplicare a dispoziţiilor art. 5 şi 7 din Legea nr. 76/2008 faţă de inculpaţii Păcurar Valentin, Uivari Remus, Herlea Tiberiu, Cristea Daniel şi Albu Dumitru Daniel şi procedând la o nouă judecată în aceste limite, înlătura pedeapsa complementară aplicată inculpatului Dogaru. Înlătură dispoziţiile privind obligarea inculpaţilor Păcurar, Uivari, Herlea, Cristea şi Albu de a se supune prelevării de probe biologice. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţi Ciucur şi Drăgan. Menţine starea de arest preventiv a inculpaţilot Ciucur şi Dogaru”, se precizează în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Dosarul mai are o ultimă cale de atac, recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Restul de cinci inculpaţi au recunoscut, de asemenea, faptele şi au primit pedepse de câte 3 luni de închisoare cu suspendare pentru deţinere şi consum de droguri de risc. Este vorba despre Valerian Păcurar, Remus Ceyar Uivari, Adrian Tiberiu Herlea, Daniel Cristea şi Daniel Dumitru Albu.

Gruparea a fost destructurată în luna februarie 2013. La percheziţiile efectuate atunci, poliţiştii de la Brigada de Criminalitate Organizată Alba Iulia au găsit o cantitate de 200 de grame de droguri. Clienţii trafiancţilor erau tineri şi elevi din Sebeş şi localităţile învecinate.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91638

Publicat de pe Sep 20 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Sentință la Curtea de Apel într-un dosar de trafic de droguri: opt tineri din Sebeș și Pianu, condamnați la închisoare”

  1. Legalizati Iarba!

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent