|

Sentinţă la Tribunalul Alba: traficant de droguri, judecat şi pentru trafic de minori, condamnat la 10 ani de închisoare

Un bărbat din Blaj judecat pentru trafic de droguri şi trafic de minori a fost condamnat de Tribunalul Alba la 10 ani de închisoare. Alte două persoane, rude cu liderul grupării infracţionale, au primit pedepse cu închisoare cu suspendare.

Pavel Ovidiu Mailat este inculpatul condamnat la 10 ani de închisoare. Bărbatul este liderul unei grupări specializată în trafic de droguri şi trafic de persoane pe ruta România – Franţa. Alţi doi inculpaţi judecaţi în dosar, Pavel Mailat şi Aneta Mailat, au primit pedepse de câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 4 ani. Pavel Ovidiu Mailat este în arest preventiv din august 2012. Sentinţa Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Alţi trei inculpaţi trimişi în judecată în acelaşi dosar au recunoscut faptele şi au fost judecaţi într-o altă cauză. Andrei Simion, Ioana Maria Oprincean, Alexandra Elena Susac au primit fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Acest dosar este în faza de apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

În sarcina inculpatului Pavel Ovidiu Mailat s-au reţinut mai multe infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri. De asemenea, în dosar mai există şi acuzaţiile de introducere ilegală de arme letale în ţară. Procurorii susţin că membrii grupării au dus în străinătate un număr de şase tinere, din care una minoră, pentru a practica prostituţia în Italia, Spania şi Franţa.

Anchetatorii au interceptat două colete care conţineau droguri, trimise din Franţa prin intermediul unor firme de transport. În colete au fost descoperită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină. La percheziţii, poliţiştii au descoperit 10.000 de euro la domiciliile inculpaţilor.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90872

Publicat de pe Feb 6 2013. Publicat in Breaking News, Dezvăluiri, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent