|

Sentință menținută la Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar de trafic de droguri: cinci tineri condamnați la închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința Tribunalului Alba într-un dosar în care cinci tineri din Blaj sunt judecați pentru trafic și consum ilicit de droguri. Traficanții sunt doi liceeni din Blaj și Șona, care au primit pedepse cu suspendare.

Cei cinci inculpaţi au recunoscut faptele și au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, în timp ce unul a primit amendă penală. Cea mai mare pedeapsă a fost aplicată inculpatului Iulian Valer Todaşcă cu domiciliul în comuna Şona. Tânărul a primit 3 ani de închisoare pentru introducere în ţară de droguri de risc şi 1 an şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri. Instanţa a contopit pedepsele în cea mai grea, de 3 ani, pe care a suspendat-o pe o perioadă de 5 ani, sub supraveghere. Colegiul acestuia, Ladislau Gaşpar, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri, pedeapsă suspendată condiţionat pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni.

Alţi trei tineri judecaţi în dosar, Iulian Octavian Nica, Andrei Teodor Oargă, Andrei Kucsinschi, au primit fiecare câte 3 luni de închisoare cu suspendare pe 2 ani şi 3 luni, în timp ce Iulian Ciufudean a primit o amendă penală în valoare de 500 de lei. Aceştia sunt judecaţi pentru deţinere de droguri în scopul consumului propriu. Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 2 octombrie, apelul procurorilor și a stabilit Serviciul de Probațiune al Tribunalului Alba cu urmărirea respectării condițiilor impuse de instanță inculpaților. De asemenea, a fost respins apelul formulat de inculpatul Octavian Nica.

Sentința definitivă va fi pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în cazul în care părțile vor formula recurs.

Dosarul a fost trimis în judecată luni, 25 februarie 2013. Unul dintre cei doi tineri a fost surprins în flagrant, în timp ce vroia să vândă o cantitate de droguri. Asupra acestuia a fost găsită cantitatea de 25 de grame de cannabis. Ulterior, în urma percheziţiilor la domiciliile tinerilor s-a mai găsit cantitatea de 200 de grame de drog. Potrivit anchetatorilor, drogurile provin din Spania şi au fost trimise în România prin intermediul unui colet. Clienţii acestora erau tineri din Blaj, cei mai mulţi elevi la liceul unde învaţau cei doi inculpaţi.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91689

Publicat de pe Oct 7 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent