|

Şi-a convins iubita să se prostitueze în Franţa. Un bărbat a fost condamnat de instanţele din Alba la patru ani de închisoare cu executare

Tribunalul Alba l-a condamnat pe un tânăr din Galați la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane, iar Curtea de Apel a menţinut pedeapsa, printr-o hotărâre dată în octombrie. Bărbatul şi-a convins iubita, o tânără de 24 de ani din Sebeş, să se prostitueze în Franţa şi astfel a obţinut „venituri” de 100.000 de lei. “Ghinionul” a fost însă că s-a certat cu femeia şi a parăsit-o pentru alta, iar aceasta l-a reclamat la poliție.

Viorel Zaharia a fost condamnat la 4 ani de închisoare la Tribunalul Alba, decizie menținută la Curtea de Apel în 14 octombrie 2013. Inculpatul mai poate formula recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cei doi s-au cunoscut la Paris unde locuiau în barăci construite de autorități pentru imigranții din estul Europei. Familiile celor doi au plecat în Franța unde se ocupau cu adunarea deșeurilor neferoase, furturi și cerșetorie. Bărbatul a descoperit că poate obține venituri frumoase din exploatarea sexuală a concubinei. A convins-o pe tânără să se prostitueze, care a acceptat, fiind îndrăgostită de el.

Femeia reușea să obțină chiar și 1.000 de euro pe zi, un ”număr” fiind taxat cu 50 de euro. Activitatea a avut loc între jumătatea anului 2010 și toamna anului 2012. Atunci când femeia nu ”producea” bani suficienți, era bătută sistematic de inculpat. Cu o parte din suma obținută, Zaharia Viorel a cumpărat un apartament în Galați, în valoare de 63.000 de lei. Povestea de iubire dintre cei doi s-a încheiat la sfârșitul anului 2012, când bărbatul și-a găsit altă femeie și a plecat împreună cu aceasta în Franța. Victima proxenetului l-a reclamat pe acesta la poliție și, astfel, Zaharia Viorel a ajuns în atenția autorităților din Alba.

A fost prins, arestat preventiv și trimis în judecată pentru trafic de persoane. Anchetatorii au stabilit că în cei doi ani de exploatare a concubinei, bărbatul a avut venituri de 100.000 de lei. Judecătorii au impus acestuia să plătească suma respectivă și au decis să impună sechestru asigurator pe apartamentul din Galați.

 

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91724

Publicat de pe Oct 16 2013. Publicat in Breaking News, Dosare. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent