|

Specialist în infracțiuni de înșelăciune condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Adrian Groza lua bani pentru subvenții APIA și locuri de muncă

Curtea de Apel l-a condamnat definitive la 4 ani de închisoare cu executare pe un tânăr în vârstă de 26 de ani din Alba Iulia. Adrian Petru Groza s-a specializat în infracțiuni de înșelăciune, inculpatul având trei dosare penale pe rolul instanțelor de judecată. Primul dosar a fost finalizat în 24 septembrie 2013, la Curtea de Apel Alba Iulia, după 2 ani de judecată. Adrian Petru Groza a primit pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Magistrații de la Curtea de Apel au menținut decizia Tribunalului Alba.

Tânărul este judecat pentru că s-a dat drept funcţionar APIA şi a pretins şi primit din partea unor oameni diverse sume de bani în schimbul promisiunii că le va rezolva primirea subvenţiei pentru terenuri şi animale. Tânărul a recurs la aceeaşi metodă şi a înşelat alte persoane fizice, cărora le-a promis obţinerea de locuri de muncă în străinătate. În acest dosar, bărbatul a fost arestat preventiv timp de 15 zile în iunie – august 2010.

Potrivit anchetatorilor, în toamna anului 2009, Adrian Petru Groza s-a recomandat ca fiind funcţionar APIA unor persoane cărora le-a pretins şi de la care a primit diverse sume de bani, promiţându-le că vor primi întreaga subvenţie la care erau îndreptăţiţi. De asemenea, în perioada ianuarie-aprilie 2010, folosind o adresă de e-mail pe care a postat-o pe un site de anunțuri a indus în eroare mai multe persoane din ţară, cărora li s-a prezentat ca fiind reprezentantul legal al unei firme din București, societate care se ocupa cu intermedierea şi plasarea forţei de muncă în străinătate, promiţând persoanelor care îl contactau că, în schimbul unui comision de 80-130 euro, le va facilita obţinerea unui contract de muncă pe termen determinat pe diferite şantiere de construcţii din Germania sau Austria.

Adrian Petru Groza mai are o condamnare la 3 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar. Este acuzat că a înşelat peste 50 de familii din Alba Iulia cu o sumă ce depăşeşte 60.000 de lei. A încasat bani pentru izolarea unor apartamente după care nu a mai executat lucrările. Cauza este în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

În al treilea dosar, aflat la Judecătoria Alba Iulia, tânărul este acuzat că a înşelat mai multe persoane cărora le-a promis că le va face diferite lucrări la locuinţe. Bărbatul a reuşit să obţină de la păgubiţi peste 20.000 de lei. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada iunie 2011 – septembrie 2012, tânărul, a indus în eroare 11 persoane din Alba Iulia, Şugag şi Săsciori, cărora le-a promis că le va efectua diverse lucrări de amenajări interioare şi termoizolare a locuinţelor, precum şi intermedieri de contracte de muncă în străinătate.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91666

Publicat de pe Sep 27 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Specialist în infracțiuni de înșelăciune condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Adrian Groza lua bani pentru subvenții APIA și locuri de muncă”

  1. Compartimentul Urmariri

    Este la Aiud.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent