|

Subofiţerul Romeo Opruţa, fost angajat la ISU Alba, trimis în judecată de procurori pentru trafic de influenţă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au finalizat cercetările în dosarul de corupţie deschis împotriva unui fost angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Miercuri, 6 februarie, Romeo Opruţa a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Bărbatul este acuzat că a primit bani de la o persoană pentru a o ajuta să promoveze un examen.

Subofițerul în vârstă de 34 de ani este acuzat că a facilitat unei persoane accesul la un profesor din cadrul Universității “1 Decembrie” din Alba Iulia cu scopul de a interveni pe lângă acesta pentru a promova examenele. În schimbul acestei intervenții, Romeo Opruța ar fi pretins și primit suma de 100 de euro.

Potrivit procurorilor, Opruța ar fi pretins acești bani, dar nu ar fi reușit să intervină pe lângă profesorul respectiv, astfel că persoana și-a cerut banii înapoi. Opruța a returnat însă doar 60 de lei din totalul de 100 de euro pe care îi avea de înapoiat. Persoana păgubită a depus o plângere împotriva bărbatului la poliţie. Bărbatul nu mai este angajat al ISU Alba din 1 noiembrie 2012, când a trecut în rezervă prin demisie. Conducerea instituţiei precizează că faptele nu au legătură cu atribuţiile de serviciu şi cu calitatea de angajat la ISU.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba miercuri, 6 februarie 2013. Primul termen al procesului va avea loc în 25 februarie 2013.

Romeo Opruţa a fost reţinut în luna octombrie 2012de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Alba. Ulterior, Tribunalul Alba a resins propunerea de arestare preventivă şi a impus obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

URL scurt: http://anchete.alba24.ro/?p=90882

Publicat de pe 7 Feb 2013. Publicat in Breaking News, Dezvăluiri, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • neluba: Deaia va bat si nu va iert ******.De acum incolo va dau capace mai mult .
  • anka: bine spus baby ,domnui sa fie cu ei
  • Compartimentul Urmariri: Este la Aiud.
  • gogu: daca furau o gaina erau de mult condamnati si cu executare ! asa tara asa justitie !!!
  • aLa.Bun: ce e ma cu astea e acasa de craciun e lasatil in pace