|

Tinerii din Cugir acuzaţi de şantaj şi răspândire de materiale pornografice, eliberaţi din arest. Dosarul a fost trimis pentru rejudecare

Surpriză la Tribunalul Alba, după judecarea recursului tinerilor din Cugir care au şantajat o tânără cu postarea de filme pronografice pe internet. Instanţa a admis recursul celor doi inculpaţi, a dispus punerea acestora în libertate „de îndată” şi a hotărât retrimiterea cauzei la Judecătoria Alba Iulia pentru a fi rejudecată.

Cu alte cuvinte, magistraţii Tribunalului au constatat, vineri, o inexactitate în soluţia judecătorilor de la instanţa de fond, care a făcut ca sentinţa de arestare preventivă să fie nulă. Cei doi inculpaţi au fost eliberaţi „de îndată”, iar dosarul a fost trimis la Judecătoria Alba Iulia pentru a fi rejudecat. Propunerea de arestare preventivă va fi judecată din nou cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Tinerii „şantajişti” sunt Cristian Florin Dăian (28 ani) şi Iulian Florin Sînea (23 ani). Aceştia au ameninţat victima cu postarea pe internet a unor filme în care aceasta apare în ipostaze indecente. Potrivit poliţiştilor, tinerii au postat un asemenea film pe un site după care l-au şters.

Pentru a nu publica alte filmuleţe cu imagini compromiţătoare, bărbaţii i-au cerut victimei suma de 10.000 de euro. Poliţiştii au organizat un flagrant iar cei doi suspecţi au fost prinşi în timp ce primeau de la victimă suma de 600 euro, care iniţial au fost marcaţi de către poliţişti.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Alba Iulia au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor, de unde au fost ridicate mai multe medii de stocare informatice, telefoane mobile şi unităţi centrale de calculator. Cei doi învinuiţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de şantaj şi răspândirea de materiale obscene, fapte pentru care riscă până la 7 ani de închisoare.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90784

Publicat de pe Feb 1 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent