|

Tinerii din Cugir acuzaţi de şantaj şi răspândire de materiale pronografice au scăpat de arest. Procurorii au făcut recurs

Judecătoria Alba Iulia a respins marţi, 5 februarie, propunerea de arestare preventivă a doi tineri din Cugir acuzaţi de şantaj şi răspândire de materiale pornografice. Instnţa a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu după ce, iniţial, a hotărât arestarea preventivă a inculpaţilor.

Cristian Florin Dăian (28 ani) şi Iulian Florin Sînea (23 ani) sunt acuzaţi de procurori  de şantaj şi răspândire de materiale obscene. „Respinge excepţiile privind nulitatea absolută şi nulitatea relativă a sesizării instanţei, respectiv a propunerii de arestare preventiv. Respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi. Dispune faţă de inculpaţi luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 26 de zile“, se afirmă în minuta intanţei de judecată.

Cei doi tineri au ameninţat o tânără cu postarea pe internet a unor filme în care aceasta apare în ipostaze indecente. Cei au postat un asemenea film pe un site după care l-au şters.  Pentru a nu mai publica alte filme, tinerii i-au cerut fetei suma de 10.000 de euro. Poliţiştii au organizat un flagrant iar cei doi suspecţi au fost prinşi în timp ce primeau de la victimă suma de 600 euro, care iniţial au fost marcaţi de către poliţişti.  Poliţiştii şi procurorii au fost efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele tinerilor, de unde au fost ridicate mai multe medii de stocare informatice, telefoane mobile şi unităţi centrale de calculator.

Au fost arestaţi preventiv în 30 ianuarie de Judecătoria Alba Iulia. În 1 februarie, Tribunalul Alba a hotărât eliberarea acestora şi retrimiterea cauzei la Judecătorie pentru a fi judecată din nou propunerea de arestare. Dosarul a ajuns în aceeaşi zi, dar instanţa s-a abţinut motiv pentru care judecata a fost amânată pentru 5 februarie. Marţi, judecătorii au respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Procurorii au formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Alba.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90865

Publicat de pe Feb 6 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent