|

Traficant de droguri, furnizor de canabis din Spania, condamnat de Tribunalul Alba la 7 ani de închisoare

Florin Silviu Marta, un bărbat acuzat de trafic de droguri și introducere în țară de droguri de risc a fost condamnat de Tribunalul Alba la 7 ani de închisoare. Inculpatul a făcut parte dintr-o rețea de 12 treficanți care activa în zona orașelor Alba Iulia și Sebeș. Gruparea a fost trimisă în judecată în octombrie 2012, dar dosarul privind infracțiunile săvârșite de Florin Silviu Marta a fost disjuns pentru că nu s-a aflat în țară la momentul respectiv.

Bărbatul a fost căutat timp de mai multe luni cu mandate international de arestare. A fost găsit în Spania, de unde a ajuns în țară, în Penitenciarul Aiud. Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Pedeapsa de 7 ani de închisoare primită de Marta este egală cu cea aplicată liderului grupării, Petru Marius Țiplea, care a fost condamnat definitiv la sfârșitul lunii iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Restul bărbaţilor trimişi în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia au primit pedepse cu suspendare: Florin Roşiu, Ioan Miclea, Albert Măican, Florin Ştefan Dogaru, Mirel Alexandru Boboc, Constantin Pricop, Sanda Emil Ionuţ, Paul Mihai Muntean, Adrian Guția și Claudiu Adrian Trandafir. Deciziile în cazul inculpaților Guția și Trandafir, judecați și ei în cauze disjunse, nu sunt definitive.

Gruparea a fost descoperită la sfârşitul lunii august 2012. Petru Marius Ţiplea a fost reţinut pentru de deţinere de droguri de risc şi de complicitate la introducerea în ţară de droguri de risc. Pe numele lui Florin Silviu Marta, acuzat de introducere în ţară de droguri de risc, magistraţii au emis la momentul respectiv un mandat de arestare în lipsă. Potrvit procurorilor, Petru Marius Ţiplea comercializa în mod frecvent cannabis şi rezină de cannabis contra sumei de 50 lei /gram unor persoane cunoscute de aceştia sau recomandate, cu domiciliul pe raza municipilor Alba Iulia şi Sebeş. În luna iulie el a purtat mai multe convorbiri telefonice cu Spania cu Florin Silviu Marta în care se înţelegea cu acesta cu privire la cantitatea de droguri ce urma să fie livrată, preţul acestora, modalitatea în care să fie trimise şi folosea termenii de „tricouri” pentru gramele de drog expediate Periodic, Petru Marius Ţiplea trimitea sume cuprinse între 100 – 150 euro pe numele fratelui lui Florin Silviu Marta întrucât acesta este plecat de mai mult timp în Spania, unde nu mai deţine documente de identitate, care i-au expirat.

Ancheta DIICOT a relevat că Petru Marius Ţiplea primea drogurile din Spania, din Madrid de la Florin Silviu Marta, care i le trimitea din Spania printr-o societate de transport. Coletul conţinea de regulă 2 borcane de cafea ness, iar în urmul din el era ascunsă cantitatea de haşiş care era expediată (45 – 50 grame), ambalată în folie de plastic Petru-Marius Ţiplea transporta drogurile la domiciliu unde, în prezenţa şi cu ajutorul fiicei sale minoră de 12 ani, porţiona drogurile în pachete de 1 gram, care era ambalat în folie de celofan şi lipite prin ardere cu brichete la capeţi. În unele împrejurări această operaţiune a fost realizată doar de fiica minoră a acestuia la îndemnul lui. În perioada mai 2012 – iulie 2012 a fost expediată şi introdusă în ţară cantitatea de aproximativ 300 grame haşiş, în şase transporturi prin intermediul firmei de transport. Ulterior drogurile au fost comercializate la mai mulţi consumatori cu sume cuprinse între 50 – 60 lei gramul ( 10- 12 euro), în condiţiile care pentru procurarea lor plătea suma de 2 – 2,5 euro în Spania.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91556

Publicat de pe Aug 2 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent