|

Traficanţi de droguri şi de persoane, rejudecaţi la Tribunalul Alba. Liderul grupării a primit 10 ani de închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a decis rejudecarea la instanţa de fond, Tribunalul Alba, a unui dosar de trafic de droguri şi trafic de persoane. Soluţia a fost pronunţată marţi, 30 aprilie 2013. Liderul grupării de traficanţi a fost condamnat, la Tribunal, la 10 ani de închisoare.

Inculpatul condamnat la 10 ani de închisoare la Tribunalul Alba este Pavel Ovidiu Mailat. Bărbatul este liderul unei grupări specializată în trafic de droguri şi trafic de persoane pe ruta România – Franţa. Alţi doi inculpaţi judecaţi în dosar, Pavel Mailat şi Aneta Mailat, au primit pedepse de câte 2 ani de închisoare cu suspendare. Pavel Ovidiu Mailat este în arest preventiv din august 2012, respectiv de la momentul la care a fost destructurată gruparea infracţională. Curtea de Apel Alba Iulia a decis rejudecarea dosarului la instanţa de fond.

„Admis apelurile declarate de DIICOT ST Alba Iulia şi inculpaţii Mailat Ovidiu, Mailat Aneta şi Mailat Pavel Ovidiu. Desfiinţat sentiţa cu trimitere spre rejudecare. Menţinut măsura arestuliui preventiv a inculpatului Mailat Pavel Ovidiu”, se afirmă în minuta de la Curtea de Apel.

În sarcina lui Ovidiu Mailat s-au reţinut mai multe infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri. De asemenea, în dosar mai există şi acuzaţiile de introducere ilegală de arme letale în ţară. Procurorii susţin că membrii grupării au dus în străinătate un număr de şase tinere, din care una minoră, pentru a practica prostituţia. Erau „traficate” pentru a practica prostituţia în Italia, Spania şi Franţa.

Anchetatorii au interceptat două colete care conţineau droguri, trimise din Franţa prin intermediul unor firme de transport. În colete au fost descoperită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină. La percheziţii, poliţiştii au descoperit 10.000 de euro la domiciliile membrilor grupării. Alţi trei inculpaţi trimişi în judecată în acelaşi dosar au recunoscut faptele şi au fost judecaţi într-o altă cauză. Andrei Simion, Ioana Maria Oprincean, Alexandra Elena Susac au primit fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91367

Publicat de pe Mai 1 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent