|

Traficantul de droguri Nicolae Mănescu, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare la Înalta Curte de Casație și Justiție

Înalta Curte de Casație şi Justiţie a pronunțat sentința definitivă în dosarul unui traficant de droguri, liderul unei grupări care vindea hașiș, cocaină și canabis în județele Alba și Hunedoara. Nicolae Mănescu a fost condamnat, luni, la 10 ani de închisoare.

”Respinge, că nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpatul Mănescu Nicolae împotriva deciziei penale nr. 95/A din dată de 15 mai 2013 pronunţată de Curtea de Apel Albă Iulia, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori. Deduce din pedeapsa aplicată recurentului intimat inculpat durata prevenţiei de la 18.01.2012 la 11 noiembrie 2013. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei”, se arfirmă în minuta instanței de judecată din București.

Gruparea de traficanți de droguri era formată din cinci tineri. Ceilalţi patru membri, Ovidiu Daniel Mănescu (24 ani), Silviu Florin Nergheş (22 ani), Dumitru Ioan Ruja (30 ani) şi Cornel Nicolae Moga au fost trimişi în judecată în octombrie 2011 la Tribunalul Hunedoara. Față de Nicolae Mănescu, cauza a fost disjunsă pentru că la momentul anihilării grupării era plecat în Spania. A fost arestat preventiv în lipsă și adus în țară ulterior.

În cazul celorlalți inculpați, procesul s-a finalizat cu următoarele condamnări: Ovidiu Daniel Mănescu a primit 5 ani de închisoare, Silviu Florin Nergheş şi Dumitru Ioan Ruja au fost condamnaţi la 4 ani şi 6 luni, iar Cornel Nicolae Moga a primit 4 ani după gratii. Nicolae Mănescu a fost condamnat inițial, de Tribunal Alba, la 16 ani de închisoare, dar decizia a fost redusă în apel și menținută în recurs la ÎCCJ.

Potrivit anchetatorilor, în perioada august – septembrie 2011, inculpaţii au vândut, pe raza judeţelor Alba şi Hunedoara, cantitatea de 1.000 grame haşiş şi 10 grame cocaină.

Ovidiu Daniel Mănescu şi Dumitru Ioan Ruja au fost prinşi în flagrant de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurori DIICOT în timp ce încercau să vândă în septembrie 2011, circa 700 grame rezină de cannabis (7 plăci) în parcarea unui motel de pe DN 7. Ovidiu Mănescu a primit, în luna august 2011, de la fratele său din Spania, Nicolae Mănescu, un pachet ce conţinea aproximativ un kilogram haşiş şi circa 10 grame cocaină. Pachetul a fost transmis prin intermediul lui Nergheş Silviu Florin (22 de ani). După ce a intrat în posesia drogurilor, Ovidiu Mănescu a valorificat circa 100 grame haşiş. Ulterior, la data de 15 septembrie, Dumitru Ruja împreună cu Ovidiu Mănescu şi Silviu Nergheş au oferit spre vânzare 700 grame haşiş şi 7 grame cocaină. Vânzarea efectivă urma să aibă loc la data de 30 septembrie, moment în care au fost prinşi în flagrant de poliţişti.

Valoarea drogurilor traficate de cei în cauză este de aproximativ 12.000 de euro. La momentul perchezițiilor au fost confiscate un kilogram şi jumătate de haşiş şi 10 grame de cocaină. Drogurile erau primite în localitatea Vințu de Jos și de aici erau distribuite la consumatori din cele două județe.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91785

Publicat de pe Noi 13 2013. Publicat in Breaking News, Investigații, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent