|

Trei inculpaţi judecaţi pentru trafic de droguri şi trafic de persoane, condamnaţi la închisoare cu suspendare sub supraveghere

Trei membri ai unei grupări infracţionale de trafic de droguri şi trafic de persoane au scăpat cu pedepse cu suspendare şi după a doua etapă a procesului. Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut pedepsele pronunţate de Tribunalul Alba pentru două femei şi un bărbat din zona municipiului Blaj.

Sentinţa Curţii de Apel a fost pronunţată miercuri, 27 martie. Persoanele condamnate la câte trei ani închisoare cu suspendare sunt Andrei Simion, Ioana Maria Opricean, Alexandra Elena Susac. Inculpaţii au recunoscut faptele şi au beneficiat de reducerea pedepsei. Singurele diferenţe faţă de soluţia tribunalului este confiscarea sumei de 20 de lei de la Alexandra Susac şi prelevarea de probe biologice de la cele două femei. Decizia poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gruparea a fost destructurată în luna august 2012. Este acuzată de trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri. De asemenea, mai există şi acuzaţiile de introducere ilegală de arme letale în ţară şi deţinere de muniţie şi arme letale. Pocurorii susţin că membrii grupării au dus în străinătate un număr de şase tinere, din care una minoră, pentru a practica prostituţia. Erau „traficate” pentru a practica prostituţia în Italia, Spania şi Franţa. De asemenea, anchetatorii au interceptat două colete care conţineau droguri, trimise din Franţa prin intermediul unor firme de transport. În colete au fost descoperită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină. La percheziţii, poliţiştii au descoperit 10.000 de euro la domiciliile suspecţilor.

Alţi trei inculpaţi, Pavel Ovidiu Mailat, Pavel Mailat şi Aneta Mailat, sunt judecaţi în continuare, tot la Curtea de Apel, în alt dosar. La Tribunal, Pavel Ovidiu Mailat, liderul grupării infracţionale a primit 10 ani de închisoare şi este, în continuare, în arest preventiv. Ceilalţi doi inculpaţi au primit câte doi ani cu suspendare.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91197

Publicat de pe Mar 29 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Justiție, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent