|

Tribunalul Alba: Inculpat într-un dosar de trafic de migranţi din Sri Lanka, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Tribunalul Alba l-a condamnat la pedeapsa de închisoare cu suspendare pe un inculpat în dosarul traficanţilor de migranţi specializat în transportul unor cetăţeni din Asia spre vestul Europei, grup infracţional destructurat de DIICOT Alba Iulia în ianuarie 2013. Ionuţ Roşu a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 6 ani, după ce a recunoscut faptele în faţa instanţei şi a fost judecat într-un dosar separat.

“Condamnat inculpatul R.I. la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 6 ani. Confiscat suma de 1.060 lei. Obligat inculpatul la plata sumei de 12493 lei cheltuieli judiciare”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Alba.

Reamintim că procurorii DIICOT Alba Iulia au trimis în judecată trei traficanţi de migranţi, care a format un grup infracţional specializat în transportul unor cetăţeni din Asia spre vestul Europei. Printre aceştia se află şi un cetăţean francez cu origine în Sri Lanka.

Cei trei inculpaţi sunt Gheorghe Jâtea, Ionuţ Roşu şi Santhirarajah Nagalingam. Cetăţenii români au fost arestaţi preventiv la momentul destructurării grupării infracţionale, în ianuarie 2013.

Liderul grupării este cetăţeanul francez, de origine srilankeză, care, împreună cu cetăţeni români, a constituit o grupare infracţională, având drept scop obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia Europa de Vest.

La momentul identificării inculpaţilor, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au efectuat percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele acestora.

Francezul a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra sumei de 2500 de euro/persoană, trebuia să le transporte ilegal către state europene, destinaţia finală fiind Franţa. Ulterior, membrii grupării au asigurat transportul migranţilor pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba în 18 aprilie 2013.

 

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=91655

Publicat de pe Sep 24 2013. Publicat in Breaking News, Dosare, Penal. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent