|

UPDATE Fost angajat al DSP Alba şi un administrator de societate comercială trimişi în judecată de DNA Alba Iulia pentru fraudă din fonduri europene

UPDATE: Deşi în comunicatul DNA, inculpatul Alexandru Ioan Bobariu apare ca angajat al DSV Alba, reprezentanţii acestei instituţii susţin că nu este aşa. 

Comunicatul DSV Alba: „Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba precizează, că Bobariu Alexandru Ioan trimis în judecată de catre Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, nu este angajatul DSVSA Alba. Menţionăm faptul că acesta este angajatul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.”

Alexandru Ioan Bobariu a fost angajatul Direcţiei de Sănătate Publică până în anul 2011. În prezent lucrează în domeniul privat.

Un angajat al DSP Alba şi un administrator de societate comercială din Alba Iulia au fost trimişi în judecată de DNA Alba Iulia pentru fraudă din fonduri europene. Alături de un al treilea inculpat, sunt acuzaţi că, prin prezentarea unor documente false, şi-au însuşit pe nedrept suma de 14.490 euro din fonduri europene.

Inculpaţii trimişi în judecată

Bobariu Bianca Cristina, administrator SC Euro Pan Gold SRL Alba Iulia, în sarcina căreia s-au reținut următoarele infracțiuni:
– folosire sau prezentare de documente false, incomplete sau inexacte care are ca rezultat obținerea pe nedrept de sume de bani din bugetul Comunității Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
– înșelăciune,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată,

Roman Beniamin în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni:
– folosire sau prezentare de documente false, incomplete sau inexacte care are ca rezultat obținerea pe nedrept de sume de bani din bugetul Comunității Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
– înșelăciune,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată,

Bobariu Alexandru Ioan, angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Alba la data cominterii faptelor, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni:
– instigare la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente false incomplete sau inexacte care are ca rezultat obținerea pe nedrept de sume de bani din bugetul Comunității Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată,
– instigare la infracțiunea de înșelăciune, în formă continuată.

Precizări din rechizitoriu

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2009, la instigarea inculpatului Bobariu Alexandru Ioan, inculpații Bobariu Bianca Cristina și Roman Beniamin au prezentat la A.P.D.R.P. – Centrul Alba Iulia mai multe înscrisuri cu conținut nereal (declarații, contract de vânzare – cumpărare, plan de afaceri) în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene structurale pentru punerea în practică a proiectului intitulat „Modernizare și dezvoltare stupină”.

În această modalitate, cei doi inculpați au încasat în mod injust suma totală de 61.002 lei (echivalentul a aproximativ 14.490 euro) reprezentând sprijinul financiar nerambursabil provenit din fonduri europene (Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”), sumă cu care A.P.D.R.P. s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparținând celor trei inculpați. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Alba Iulia. Primul termen va avea loc în 11 ianuarie 2013.

URL scurt: http://185.146.87.55/~anchetealba24/?p=90521

Publicat de pe Ian 7 2013. Publicat in Breaking News, Justiție, Penal, Procese pe rol. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “UPDATE Fost angajat al DSP Alba şi un administrator de societate comercială trimişi în judecată de DNA Alba Iulia pentru fraudă din fonduri europene”

  1. […] Vezi despre cine este vorba şi când este programat termenul de judecată, pe Anchete.Alba24.ro. […]

Lasa un raspuns

120x600 ad code [Inner pages]
300x250 ad code [Inner pages]

Comentate recent